Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam Zuidoost - De Amsterdamse Poort gaat voor veilig! 13/10/2004 - Woensdag 13 oktober 2004 om 16.00 uur zullen zes partijen actief in winkelcentrum De Amsterdamse Poort een veiligheidsconvenant ondertekenen. Dit convenant moet bijdragen aan een verdere verbetering van het woon- en winkelklimaat.

Met de ondertekening van dit veiligheidsconvenant laten alle partijen, met een belang in het winkelcentrum, weten zich gezamenlijk in te blijven zetten voor een verdere verbetering van de veiligheid. Winkelcentrum De Amsterdamse Poort telt ruim 190 winkels.

De zes ondertekenaars zijn:

- Stadsdeel Amsterdam Zuidoost,

- Regiopolitie Amsterdam-Amstelland,

- ING Real Estate Investment Management,

- Q-Park,

- Ondernemersvereniging Amsterdamse Poort,

- Woningcorporatie Ymere

Het convenant benoemt een groot aantal activiteiten waardoor de veiligheidsbeleving van ondernemers, bewoners en bezoekers zal toenemen. ING Vastgoed gaat zich bijvoorbeeld inzetten om een veiligheidssteunpunt in de Amsterdamse Poort te vestigen. Dit zal een servicepunt worden voor het winkelend publiek en bewoners, waar ook de mogelijkheid bestaat voor het doen van aangifte. Ook de reeds door het stadsdeel opgehangen cameras zijn onderdeel van het convenant.

De partijen streven gezamenlijk naar het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen in 2005. Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een werkwijze die het mogelijk maakt om door middel van een stappenplan gestructureerd maatregelen te nemen om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren.

De ondertekening van het convenant zal om 16.00 uur plaatsvinden in een feestelijk winkelcentrum. De hele middag worden in het winkelcentrum activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook zullen politie en brandweer bezoekers informeren over manieren om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

Infocentrum Zuidoost