Politie Zuid-Holland-Zuid

13/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-10-2004 - Persberichten District II

AANRIJDING LETSEL
BRANDWIJK- Op dinsdagmorgen, 12 oktober 2004, omstreeks 07.30 uur, vond op de Ammersekade een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een tractor. De bestuurder van de bromfiets, een 16 jarige jongen uit Brandwijk raakte gewond. Hij werd met gebroken pols, een botbreuk aan zijn knie en letsel aan zijn lies en kin per ambulance overgebracht naar het UMC te Utrecht. De bromfietser reed over de Ammersekade in de richting van Groot-Ammers. In een bocht hield hij niet voldoende rechts en botste met zijn bromfiets tegen een tegemoetkomende tractor met daarachter een zaaimachine, bestuurd door een 41 jarige man uit Streefkerk.De bromfiets raakte totaal vernield.

IN DE BERM
PAPENDRECHT- Een 18 jarige jongen uit Groot-Ammers raakte met zijn bromfiets van het fietspad en kwam in de berm ten val. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 12 oktober 2004, omstreeks 07.40 uur, op de Provincialeweg. De jongen reed in de richting Papendrecht en haalde ter hoogte van de Peilkade een fiets in en kwam in de linker berm terecht. Hij raakte gewond aan zijn knie. Hij werd ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. De bromfiets raakte rondom beschadigd.

CONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Schaikseweg 96 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 12 oktober 2004, van 08.10 tot 10.25 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 1590 voertuigen.

PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 27 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 12 oktober 2004, van 16.00 tot 21.00 uur, op de Jan Steenlaan en de Burgemeester Keijzerweg. In totaal werden ongeveer 400 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

LANGERAK- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Melkweg 5 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 12 oktober 2004, van 17.15 tot 18.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 285 voertuigen.

GROOT-AMMERS- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Peppelweg 4 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 12 oktober 2004, van 18.40 tot 19.55 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 115 voertuigen.

TAXI GESTOLEN
LEERDAM- Bij een taxibedrijf aan de Techniekweg is een taxi gestolen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 12 oktober 2004, omstreeks 08.15 uur, Een personeelslid zag toen een taxi, een zwarte Mercedes-Benz, E 220 CDI, kenteken 14-HZ-KT, met taxibord op het dak, met grote snelheid de garage uitrijden. Toen een aantal uren later de vaste bestuurder van de taxi zijn auto wilde pakken was deze verdwenen. De sleutels zijn uit een rek in de kantine door de nog onbekende man gestolen.

ONENIGHEID
PAPENDRECHT- Een 49 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagavond, 12 oktober 2004, omstreeks 20.20 uur, in de Zilverschoonstraat. Een 34 jarige man uit Papendrecht kwam bij de verdachte aan de deur omdat er problemen waren met een vrijwaringbewijs. Er ontstond een ruzie waarbij de verdachte een mes pakte en stekende bewegingen maakt in de richting van de 34 jarige man. Deze werd tijdens het afweren geraakt aan zijn pink. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL
PAPENDRECHT- Op dinsdagavond, 12 oktober 2004, zijn uit een bedrijf aan de Wederik 3 laptop computers gestolen. Werknemers van het bedrijf zaten binnen te vergaderen. Toen ze klaar waren zagen ze dat de achterdeur openstond en ontdekten ze de diefstal.

DRUGS
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 37 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens bezit van drugs. Dit gebeurde op dinsdagavond, 12 oktober 2004, omstreeks 23.00 uur, op de parkeerplaats Steenenhoek langs de Rijksweg A15. De verdachte lag te slapen in een personenauto. Omdat de APK vervallen was maakten de politieagenten hem wakker. Tijdens onderzoek vonden de agenten ongeveer 1,5 gram heroïne. De verdachte is in de loop van woensdag 13 oktober 2004 na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.