Politie Zuid-Holland-Zuid

13/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-10-2004 - Persberichten District I

ILLEGALEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Tijdens een controle door de vreemdelingenpolitie van de politie Zuid-Holland-Zuid in samenwerking met de arbeidsinspectie zijn 5 illegalen aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 12 oktober 2004, bij een bedrijf op het industrieterrein Dordtse Kil. Het vijftal, 3 mannen van 40, 43 en 45 jaar en 2 vrouwen van 41 en 43 jaar waren aan het werk bij het bedrijf en hadden geen verblijfsdocumenten. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Het is nog niet duidelijk waar de vreemdelingen vandaan komen. De vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in naar de juiste identiteit en maakt proces-verbaal op.

DOORGEREDEN
DORDRECHT- Een nog onbekende scooterbestuurder is doorgereden na een aanrijding. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 12 oktober 2004, omstreeks 12.15 uur, op de kruising Wilgenbos met de Korte Parallelweg. Een 17 jarig meisje uit Zwijndrecht stak op haar fiets vanaf de Korte Parallelweg de kruising over. Toen zij linksaf de Dokweg in wilde slaan werd zij aangereden door de scooter. Het meisje kwam ten val en liep schaafwonden en een pijnlijke rug op. De onbekende scooterbestuurder stopte en vroeg aan het meisje hoe het ging. Nadat zij vertelde dat het wel ging, stapte de onbekende jongen van ongeveer 18 jaar op zijn scooter en reed weg in de richting van de Dokweg. Het meisje werd ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst en kon daarna haar weg vervolgen. De politie stelt en onderzoek in en is op zoek naar de onbekende scooterbestuurder.

BOOT GESTOLEN
HENDRIK IDO AMBACHT- In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 oktober 2004, is vanaf het water aan de Oordenweg een boot gestolen. De witte open boot lag afgemeerd met een stalen ketting met slot. Aan de boot zat een buitenboordmotor en in de boot lagen wat spullen waaronder een benzinetank, zwemvesten en zogenaamde stootwillen.

KOP STAART AANRIJDING
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 12 oktober 2004, omstreeks 15.10 uur, vond op de Overkampweg een kop/staart aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 47 jarige man uit s-Gravendeel, reed over de Overkampweg in de richting van de Karel Lotsyweg. Voor het verkeerslicht stonden twee personenautos te wachten. De 47 jarige man zag dit te laat en botste op de achterste auto, bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Sliedrecht. Deze auto botste vervolgens door de klap op de voorste auto, bestuurd door een 31 jarige man uit Dordrecht. De 34 jarige vrouw uit Sliedrecht en haar 70 jarige schoonmoeder uit Sliedrecht die bij haar in de auto zat hadden beiden nekklachten en zijn voor onderzoek naar de dokterspost gegaan. De auto van de 47 jarige man uit s-Gravendeel raakte beschadigd aan de voorzijde, de auto van de 34 jarige vrouw uit Sliedrecht raakte totaal vernield en de auto van de 31 jarige man uit Dordrecht liep lichte schade aan de achterzijde op.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 22 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 12 oktober 2004, op de Brouwersdijk, Krispijnseweg, de Mariastraat, de Prinses Julianaweg en de Hugo de Grootlaan. In totaal werden ongeveer 430 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 74 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 55 keer het niet dragen van de autogordel, 17 bestuurders reden te snel, 1 bromfietser droeg geen helm en 1 bestuurder belde niet hands-free. Ze hielden de controle op 12 november 2004, op de Merwedestraat, de Singel en de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal werden ongeveer 2150 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

DORDRECHT- Tijdens een algemene controle in de Binnenstad en de Noordflank hebben politieagenten 24 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 14 keer gebruiken van drugs op straat en 9 keer voor het drinken van alcohol op straat. Een 34 jarige man uit Dordrecht vond het nodig om zijn middelvinger op te steken tegen de agenten en kreeg daarvoor een bekeuring. De politieagenten hielden de controle op dinsdag, 12 oktober 2004. De gebiedsagenten kregen tijdens de controle hulp van de surveillancedienst, het openbare orde team en het Bike-team.

NIET SLIM
DORDRECHT- Een 53 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een ontzegging. De man kwam op dinsdagmiddag, 12 oktober 2004, omstreeks 16.45 uur, naar het politiebureau Sterrenburg om zijn verzekeringspapieren van zijn auto te laten zien. Nadat hij dat gedaan had liep hij naar buiten en stapte in een auto. Omdat de politieagenten wisten dat de man een ontzegging hadden liepen ze hem achterna. Na een kort sprintje gaven de agenten een stopteken en hielden ze de man aan. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. s-Avonds, omstreeks 21.55 uur, werd de man voor de tweede keer aangehouden wegens rijden tijdens ontzegging. Politieagenten zagen hem in een auto rijden op de Galileilaan. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BOILER
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 13 oktober 2004, omstreeks 04.30 uur, kwam bij de politie een melding binnen dar er mogelijk een geiser was ontploft in een woning aan het Geldelozepad. Ook zou er mogelijk brand zijn. Toen politieagenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de woning onder de rook stond. Brandweerlieden kwamen eveneens ter plaatse. Zij zagen dat het geen rook was, maar stoom. De boiler was oververhit geraakt en had stoom afgeblazen waardoor de kamer vol rook kwam te staan. Nadat de woning was gelucht konden de bewoners weer gaan slapen.