Politie Zuid-Holland-Zuid

13/10 Hoeksche Waard

13-10-2004 - Persberichten District III

INBRAAK; VERDACHTE AANGEHOUDEN
PUTTERSHOEK- Op dinsdagochtend, 12 oktober 2004, omstreeks 05.00 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Standerdmolen. Nadat een ruit werd vernield ging het alarm af. Op de ruit werden bloedsporen aangetroffen. Er werd een paspoort gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Later op de dag omstreeks 08.00 uur, troffen politieagenten, na een melding dat er een personenauto tegen een hek was gereden, op de Buitengorzendijk een 37 jarige man uit Rotterdam slapend in de auto aan. Hij had verwondingen aan zijn handen. Politieagenten troffen in de auto het gestolen paspoort aan van de inbraak in Puttershoek. De man is ingesloten. Hij stond tevens gesignaleerd voor twee feiten waar hij voor moest zitten. De politie onderzoekt of de verdachte nog meer op zijn kerfstok heeft.

MILIEU VERKEERSCONTROLE
HEINENOORD- Tijdens een milieu verkeerscontrole hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 1 keer een overbelading, 1 keer een te hoge vrachtauto, 3 keer voor het aanwezig hebben van zendapparatuur zonder vergunning, 2 keer waren de vervoersvergunningen niet in orde en 1 keer werd de rijtijdenwet overtreden. Bovendien kregen 8 bestuurder een waarschuwing voor kleine overtredingen. De politieagenten hielden de controle in samenwerking met verschillende andere diensten op dinsdag, 12 oktober 2004. Motorrijders haalden 38 vrachtautos van de weg en brachten ze naar de controleplaats aan de Reedijk.

HEETHOOFDEN
MIJNSHEERENLAND- Twee automobilisten zijn op de Rijksweg A29 slaags geraakt. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 12 oktober 2004, omstreeks 16.00 uur. De automobilisten, een 27 jarige man uit Ooltgensplaat en een 26 jarige man uit Vlaardingen waren elkaar achterna gereden na een verkeerssituatie. Op de Rijksweg A 29 was de 26 jarige man uit Vlaardingen gesneden door de tegenpartij waarbij de voertuigen elkaar raakten en er lichte schade ontstond. Beiden stopten en er ontstond wat trek- en duwwerk. De Vlaardinger sloeg de man uit Ooltgensplaat op zijn gezicht. Op een gegeven moment pakte de 26 jarige Vlaardinger een kruk van zijn passagier en sloeg zijn tegenstander op zijn arm. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.