Tiscali

Tiscali sluit overeenkomst met Google

www.tiscali.nl - Googled!

Nederlands meest populaire zoekmachine nu ook op www.tiscali.nl en www.excite.nl

Utrecht, 13 oktober 2004 Tiscali heeft een overeenkomst gesloten met Google, wereldwijd de meest bekende zoekmachine, voor het gebruik van de zoekdiensten en gerichte advertenties op de Europese portals van Tiscali. Naast Nederland, Denemarken en Tsjechië zullen de Google zoekresultaten halverwege 2005 te gebruiken zijn in de andere grote landen waar Tiscali actief is. Tiscali en Google delen de advertentie-inkomsten die voortvloeien uit gesponsorde links, één van de belangrijkste inkomstenbronnen van online adverteren.

www.tiscali.nl, de webportal van Tiscali Nederland, onderdeel van één van Europa s grootste internetcommunicatiebedrijven, maakt vanaf vandaag gebruik van Google. Bezoekers aan www.tiscali.nl kunnen nu meer resultaatgericht het web afspeuren. Via Google biedt Tiscali de gebruiker relevante zoekresultaten en advertentielinks die aansluiten bij het thema en de inhoud van de zoekopdracht.

De ondersteuning door Google aan www.tiscali.nl past in de strategie van Tiscali om de veelzijdigheid en het persoonlijke gebruikersgemak van internet te versterken met diverse krachtige internetdiensten. Bezoekers van onze portal hechten veel waarde aan het doelgericht toegang krijgen tot de onschatbare hoeveelheid aan informatie en diensten die te vinden is op het web. Door over te stappen op een kwaliteitszoekmachine als Google voor de zoekfunctie van onze portal, geeft Tiscali invulling aan het idee van een full-service Internet Service Provider , zegt Bob Smits, Director Media & Services Tiscali Benelux.

De overeenkomst met Tiscali, één van de grootste Europese Internet Service providers onderstreept de blijvende toegevoegde waarde die wij aan ISP s bieden door innovatieve producten waarmee gebruikerstrouw en rendement van de website worden gestimuleerd. De overeenkomst stelt de adverteerders van Google AdWords in staat om de 17 miljoen unieke bezoekers van Tiscali te bereiken met gerichte advertenties en zo hun bereik in Europa te verstevigen, aldus Omid Kordestani, Senior Vice President of Worldwide Sales and Operations van Google.

De samenwerking tussen de twee internetspecialisten Tiscali en Google vergroot de reikwijdte van informatie voor bezoekers aan de portal en geldt zowel voor www.tiscali.nl als voor www.excite.nl.

Over Google Inc.

Met de innovatieve zoektechnologieën van Google kunnen miljoenen mensen ter wereld dagelijks informatie zoeken op internet. Google werd in 1998 opgericht door twee promovendi van Stanford: Larry Page en Sergey Brin. Vandaag de dag is Google een zeer gewild digitaal product in de gehele wereld. Het gerichte advertentieprogramma van Google biedt bedrijven van elk grootte meetbare resultaten, en maakt het zoeken naar informatie op internet een positieve en snelle belevenis. Het hoofdkantoor van Google staat in Silicon Valley. Kantoren van Google zijn verspreid over heel Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.google.nl.

Over Tiscali Nederland

Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 30 juni 2004 had Tiscali 7,9 miljoen actieve gebruikers en was het aantal breedbandabonnees gestaag gegroeid tot 1,44 miljoen. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl