Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Startbijeenkomst project Interculturalisatie Enschede Noord

Op woensdagavond 13 oktober om 19.00 uur vindt in de Dr. Ariënshuizen, Dr. A.H.J. Coppesstraat 40 in Enschede een startbijeenkomst plaats voor het project interculturalisatie op het gebied van wonen, welzijn en de gezondheidszorg in Enschede-Noord.

Interculturalisatie staat voor het intercultureler maken van instellingen. Dit heeft betrekking op de instroom van allochtoon personeel, de interne organisatie en haar dienstverlening die aangepast is aan de multiculturele samenstelling van de wijk.

Met subsidie van de provincie Overijssel en het ministerie van VWS zal het Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO) het project in Enschede-Noord uitvoeren. Een tiental wijk-instellingen en vijf wijkorganisaties van allochtone groepen nemen aan het project deel.
De uitvoerende activiteiten beginnen, na een onderzoeksfase, in januari 2005.

Tijdens de bijeenkomst op 13 oktober zullen de deelnemers aan het project een convenant ondertekenen waarin de doelstellingen en de samenwerking worden vastgelegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jan Cornelis, 0546 ? 54 20 47, email: jcornelis@smo-ov.nl, of Frans Latupeirissa, 0546 ? 54 20 43, email: flatupeirissa@smo-ov.nl

Jenny de Groot - redacteur

Tel. : 0546 - 542016

Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO)

Expertisecentrum voor multiculturele ontwikkeling

Wierdensestraat 39c, 7607 GE Almelo - www.smo-ov.nl