Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 12 oktober 2004

Op dinsdag 12 oktober 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vergunningsaanvraag Sint Nicolaas intocht
De Stichting Cultuur en Evenementen Capelle vroeg een vergunning aan voor het houden van een Sint Nicolaas intocht in Capelle en het houden van een evenement op het Stadsplein. De aanvraag is voor zaterdag 13 november 2004 van 08.00 uur tot 12.30 uur. Het college heeft besloten de vergunning te verlenen.

Afwijzing aanvraag Europese subsidie Joint actions Active Citizenship
Het college heeft kennisgenomen van de brief waarin de Europese Commissie de aanvraag voor de Europese subsidie voor het project Joint actions Active citizenship afwijst. De commissie koos uit de 183 inzenders niet het voorstel dat Capelle indiende, omdat het niet volledig aansloot bij het door de commissie vastgestelde thema. De gemeente onderzoekt op dit moment nieuwe subsidiemogelijkheden.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Het college heeft besloten op het advies van de commissie Verkeer en Vervoer van 16 september. Het college heeft onder andere besloten tot het aanbrengen van een vangrail over de gehele lengte aan de zuidzijde van de Burgemeester Bakkerlaan.

Raadsvoorstel ondersteuningsstructuur in verband met het wegvallen van de ID-banen
Het college heeft besloten de raad een budgetoverheveling voor te leggen van lokaal werkgelegenheidsbeleid naar jeugd en jongeren. Dit besluit is noodzakelijk om de door het college voorgestelde begeleiding van leerwerkplaatsen mogelijk te maken. Het gaat om de leerwerkplaatsen die betrekking hebben op organisaties die met of voor jeugdigen werken.

Capelseweg 34-36, opleggen last onder dwangsom De verkoop van autos door F&A Scholtz aan de Capelseweg 34-36 is in strijd met het bestemmingsplan. Op het perceel worden autos verhandeld tot een diepte van 22,95 meter. Er is al een bestuurlijke voorwaarschuwing uitgegaan en een verzoek tot vrijstelling afgewezen. De eigenaar van het perceel, Kristel Capelle, heeft de mogelijkheid gehad zienswijzen in te dienen. Het bedrijf moet de situatie wijzigen. Als zij dit niet doet wordt er een dwangsom opgelegd. Vooralsnog zijn er geen aanknopingspunten om de eigenaar van het perceel aan te merken als overtreder.

Verlenging pilotproject verzuimcoördinatie VMBO Het college stemde in met het verlengen van het project verzuimcoördinatie VMBO voor het schooljaar 2004/2005. Het project maakt onderdeel uit van het project Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid. Als voorwaarde geldt dat de scholen gebruik maken van een gelijk registratiesysteem, zodat de verzuimcijfers van de scholen onderling vergelijkbaar zijn.

Gewijzigd raadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan Middelwatering 2004
Het college heeft het gewijzigde ontwerpraadsvoorstel en ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Middelwatering 2004 vastgesteld. Wijzingen zijn:
- de binnenplanse vrijstelling voor de speelautomatenhal, opgenomen in de artikelen 13 Recreatieve doeleinden (de Blinkert) en 16 Groenvoorzieningen (Vuykpark), worden niet in het bestemmingsplan opgenomen,

- conform de ingediende zienswijze is de, aanvankelijk in het voorontwerp opgenomen, binnenplanse vrijstelling voor de bouw van drie woningen op het perceel Groenedijk 19 opnieuw in het bestemmingsplan opgenomen.

Accountantscontrole 2004
Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en het conceptraadsbesluit vastgesteld waarin de raad wordt gevraagd een besluit te nemen over de opdrachtverlening aan de accountant voor de controle van de jaarrekening. Ook wordt de raad gevraagd een besluit te nemen over de invulling van het nieuwe begrip Rechtmatigheid en de goedkeuringstoleranties. [Procedurevoorstel: agenda commissie Onderzoek der rekeningen, agenda Raad.]