Ingezonden persbericht


Firewall-serie van D-Link gecertificeerd door VPNC

Rotterdam, 13 oktober 2004 - De firewall-serie NetDefend van D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, is gecertificeerd door het VPNC (Virtual Private Network Consortium). Deze serie is samengesteld uit de producten DFL-200, DFL-700, DFL-1100 en de VPN-clients DS-601 en DS-605. De certificering bevestigt dat deze D-Link-producten gecombineerd inzetbaar zijn met andere firewall- en VPN-producten. De AES/IPSec VPN-clients van D-Link zijn ook gecertificeerd voor gebruik met andere IPSec-systemen die gebruik maken van AES-encryptie.

VPNC is een onafhankelijke organisatie die de interoperabiliteit tussen verschillende VPN-producten en -diensten wil verhogen. De organisatie doet tevens dienst als een forum voor producenten en dienstenleveranciers over de hele wereld.

"De vraag naar onze firewalls is sterk toegenomen. Daarnaast is de lancering van onze eigen VPN-clients DS-601 en DS-605 zeer positief onthaald", zegt Natasja de Groot, Account Manager Nederland bij D-Link. "Het assortiment beveiligingsproducten van D-Link sluit aan op de wensen van een groot deel van de markt (zowel Soho, MKB, als Enterprise). Omdat we ingewikkelde licentieregels vermijden, krijgen onze klanten bovendien meer waar voor hun geld."

De DFL-200 is een firewall voor thuisgebruikers en is uitgerust met een ingebouwde 10/100Mbps switch met vier poorten voor een lokale verbinding, een WAN-poort voor internet én een eigen DMZ-poort. De krachtige processor heeft voldoende capaciteit voor 80 IPSec VPN-tunnels en ondersteunt encryptie-algoritmen zoals DES, 3DES en AES.

De DFL-700 is geschikt voor het MKB. In deze sector is behoefte aan een hoge capaciteit en een groot aantal VPN-tunnels. De DFL-700 kan 50 Mbps doorvoer (clear text) aan en heeft een capaciteit voor 200 IPSec VPN-tunnels. Deze firewall ondersteunt eveneens de encryptie-algoritmen DES, 3DES en AES.

De DFL-1100 is een snelle firewall met een brede functionaliteit. Deze is specifiek ontworpen voor grote bedrijven. Met snelheden van 250 Mbps en een capaciteit tot 1000 IPSec VPN-tunnels, is de DFL-1100 geschikt voor de meest veeleisende VPN-omgevingen. Deze firewall ondersteunt de encryptie-algoritmen DES, 3DES en AES, en biedt de mogelijkheid om via de geïntegreerde DMZ-poort en een eigen backup-poort verbinding te maken. Al deze eigenschappen maken van de DFL-1100 een complete firewall van hoge kwaliteit.

Bovengenoemde producten zijn per direct beschikbaar tegen de volgende eindgebruikerprijzen*:

DFL-200 269 euro
DFL-700 449 euro
DFL-1100 1829 euro
DS-601 39 euro
DS-605 139 euro
*Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het bedrijf tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken:

Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20- 363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10- 282 14 45
E-mail: info.ned@dlink-benelux.com