Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 13 oktober 2004

* MAN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks kwart over vijf werd op de Asserweg een 34-jarige man uit Rotterdam van zijn bestelauto, een Volkswagen Transporter, beroofd.
Het slachtoffer liep naar zijn auto, toen hij door twee mannen werd benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen, moest de Rotterdammer zijn autosleutels afgeven. De berovers stapten vervolgens in de auto en reden weg in de richting van de Wilgenplaslaan. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* GRANAAT BIJ POLITIEBUREAU AFGEGEVEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks twaalf uur kwam een 38-jarige man uit Rotterdam het politiebureau aan de Walenburgerweg binnen wandelen om een granaat te brengen. Politiemensen namen het ongeveer 25 centimeter lange projectiel aan en alarmeerden het Regionaal Bureau Wapens en Munitie. Uit onderzoek bleek dat het om een Brisantgranaat ging, die op scherp stond maar dat er geen gevaar was zolang de granaat niet zou vallen of als ermee gegooid zou worden. De granaat werd door het Bureau Wapens en Munitie veilig gesteld en zal op een later tijdstip worden vernietigd.


* MET LEGE HANDEN NA INTERNETOPLICHTING
ROTTERDAM - Dinsdagavond deden twee 22-jarige mannen uit Bochum aangifte van oplichting via internet, waardoor zij vierduizend euro armer werden. De mannen hadden contact gelegd voor de aankoop van mobiele telefoons en hadden op de Vuurplaat afgesproken. Daar werden beide slachtoffers aangesproken door twee mannen aan wie zij de vierduizend euro gaven om de mobiele telefoons voor hen op te halen. Toen de verdachten wel erg lang wegbleven had het tweetal in de gaten dat zij was opgelicht en ging naar een politiebureau om aangifte te doen.


* MAN GEWOND NA BEROVING
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks kwart over acht raakte tijdens een beroving op de Gerdesiaweg een 42-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer werd benaderd door een aantal jongens. Plotseling werd de man geschopt en met een baksteen op zijn hoofd geslagen. Vervolgens werd zijn portemonnee afgepakte en renden de berovers weg in onbekende richting. De man werd, met een onder meer hoofdwond, door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* VOETGANGERS ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
HEKELINGEN - Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf raakten een 56-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 57-jarige man uit Spijkenisse ernstig gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat. De aanrijding ontstond toen een 22-jarige automobilist uit Spijkenisse niet
meer tijdig tot stilstand kon komen toen de twee voetgangers de weg overstaken. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en stabiliseerde de twee slachtoffers. De 57-jarige man werd met zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de vrouw werd met onder meer een botbreuk en hoofdletsel vervoerd naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De Technische OngevallenDienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.