Ingezonden persbericht


Persbericht

KEER HET TIJ SOLIDAIR MET STAKINGEN VAN DE VAKBONDEN

De komende weken organiseren FNV en CNV in verschillende sectoren acties en werkonderbrekingen uit protest tegen de sociale afbraak door dit kabinet. Alhoewel deze protesten onvermijdelijk gepaard zullen gaan met overlast en ongemak voor veel mensen, ondersteunt Platform Keer het Tij, een bundeling van meer dan 500 maatschappelijke organisaties, deze acties.

Steun ondanks hinder.

Gezien de arrogantie en onbuigzaamheid waarmee vice-premier Zalm en andere leden van het kabinet reageren op de manifestaties van de vakbonden en van Keer het Tij, waarbij op 2 oktober in Amsterdam in totaal maar liefst 300 duizend mensen de straat op gingen, is een voortzetting van acties en protesten volgens het platform niet meer dan logisch: "Ondanks het feit dat ook wij bijvoorbeeld als studenten, patienten en gebruikers van het openbaar vervoer hinder zullen ondervinden van de acties, ondersteunen we die. Dit kabinet, dat Nederland minder sociaal maakt, het milieu niet spaart, vluchtelingen de rug toekeert moet zo snel mogelijk opstappen. Met de vakbonden zeggen wij; 'Nederland verdient beter'". De achterban van de Keer het Tij organisaties wordt opgeroepen om op regionaal niveau een steentje bij te dragen aan de protestbijeenkomsten die in het hele land plaatsvinden tijdens de stakingen.

Sociaal Forum.

Meer acties zullen volgen. Van 26-28 november komen duizenden mensen bij elkaar op het eerste Nederlands Sociaal Forum die willen laten zien dat een andere wereld mogelijk is. Ze willen een ander Nederland, zonder afbraak, oorlog en racisme. Er zijn dat weekend meer dan 100 workshops en debatten in en om de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het Sociaal Forum wordt op zondag 28 november om 14 uur afgesloten met een actie in Amsterdam.

-----------------------
Meer informatie:

Voor meer informatie kunt kijken op http://www.keerhettij.nl of bellen met een van de coordinatoren van platform Keer het Tij:


- Rene Danen: 06 - 40711911

- Peyman Jafari: 06 - 24782865

- Judith de Jong: 06 - 41465495

- Joris Wijnhoven: 06 - 29593875

# # #