Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


13 oktober 2004


Voorst - Insluiping in woning

Een 61 jarige bewoonster van een woning aan de Tuinstraat trof dinsdagmiddag (12/10) een onbekende man en vrouw in haar woning aan. De vrouw hoorde gerommel in de gang en ineens kwam een man de kamer binnen. Ook zag zij een vrouw in de gang staan. De bewoonster wist het tweetal het huis uit te praten. De bewoonster mist niets uit de woning.


Lochem - Rol aluminium weggenomen

Bij een bedrijf aan de Hanzeweg werd dinsdagmiddag (12/10) rond 16.00 uur een rol aluminium weggenomen. Rond dit tijdstip waren twee onbekende mannen met een groene bestelauto op het bedrijfsterrein. Zij vertelden werknemers dat ze pallets op kwamen halen, maar toen de mannen weg waren bleek de rol aluminium weggenomen te zijn.


Harfsen - Rode diesel gestolen

Een inwoner uit Harfsen zag dinsdagmiddag (12/10) rond 15.00 uur bij thuiskomst twee onbekende mannen met een blauwe bestelbus rode diesel tanken uit zijn tank op zijn erf. De man sprak de twee mannen hierop aan en zij vertelden dat ze geen brandstof meer hadden. Hierop werd de bejaarde man kwaad en maande de mannen met spoed zijn erf te verlaten. Hoeveel diesel er werd weggenomen is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Zutphen - Fietsen in voetgangersgebied

De politie heeft dinsdag (12/10) bij controle in de binnenstad drie fietsers betrapt op fietsen in voetgangersgebied. De fietsers kregen een bekeuring. Er werd tevens een snorfiets in beslag genomen, omdat deze niet verzekerd was.


Gorssel - Drankrijder betrapt

Een 40 jarige automobilist uit Gorssel bleek in de nacht van dinsdag op woensdag (13/10) bij een politiecontrole op de Nijverheidsstraat onder invloed van alcohol. De man was niet in staat een blaastest te doen. Daarom werd door de GGD arts op het politiebureau een bloedproef afgenomen. In verband met recidive werd het rijbewijs van de man in beslag genomen. De politie makt proces-verbaal tegen hem op.


Epse - fietscontrole op basisschool

3 VO, de politie en enkele ouders hebben woensdagmorgen bij de Van den Hoevenschool een honderdtal fietsen onder de loep genomen. Er werd natuurlijk gelet op de verlichting, maar daarnaast keken de controleurs ook naar de remmen, reflectoren en gesteldheid van de banden. De kwaliteit van de gecontroleerde fietsen was duidelijk beter dan het voorgaande jaar en de goedgekeurde exemplaren kregen dan ook de sticker : deze fiets is OK ! Slechts enkele vaders moeten komende zaterdag tijd inruimen om geconstateerde gebreken aan de fiets van hun kind te repareren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --