Ingezonden persbericht


PERSBERICHT oktober 2004

ISSO Kleintje Inregelen onmisbaar stuk gereedschap

In oktober 2004 is de nieuwe ISSO uitgave Kleintje Inregelen verschenen. Dit handzame zakboekje is een puur praktische handleiding voor de installatieontwerper en monteur van individuele verwarmingsinstallaties in woningen. Het zakboekje geeft op bondige en praktische wijze aan op welke manier men de ontwerpvolumestromen in een verwarmingsinstallatie instelt met inregelafsluiters. Het Kleintje Inregelen is te gebruiken bij een nieuw te ontwerpen installatie, in een renovatieproject en in situaties waarbij men klachten moeten verhelpen met betrekking tot onvoldoende warmteafgifte in bijvoorbeeld een slaap- en studeerkamer.

Opzet zakboekje
Na een inleiding en introductie over inregelen worden belangrijke wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het inregelen van de ontwerpvolumestromen behandelt, zoals:
. Normen;

. Garantiebepalingen GarantieInstituut Woningbouw (GIW);
. Verplicht energiecertificaat vanaf 2006;

. EnergiePrestatieAdvisering (EPA);

. Verplichte ketel en installatiekeuring vanaf 2006;
. Procescertificering;

. Overzicht van de specifieke technische eigenschappen van de meest gebruikte inregelafsluiters. Alle onderdelen bevatten voorbeelden om het gebruiksgemak van het zakboekje te vergroten.

Noodzaak van inregelen
Kleintje Inregelen gaat in op de noodzaak van inregelen met betrekking tot comfort en energiegebruik. Tevens wordt de wijze behandeld waarop men de ontwerpvolumestroom door een radiator of vloerverwarmingsbuis moet bepalen. Ook komt aan bod waar in een verwarmingsinstallatie inregelafsluiters horen te zitten. De laatste jaren zijn ook voor de woningbouw inregelafsluiters beschikbaar gekomen waarop men direct of indirect de volumestroom kan aflezen. Tevens wordt aangegeven waar en voor welke situaties het wenselijk is deze inregelafsluiters toe te passen.

Klachten oplossen
Kleintje Inregelen geeft aan hoe men comfortklachten met behulp van inregelen kan oplossen. Bijvoorbeeld klachten als het niet warm worden van een slaapkamer of studeerkamer of het hebben van te weinig vermogen op het moment dat bijvoorbeeld op zolder een radiator wordt bijgeplaatst.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.isso.nl. De Kleintje Inregelen kost E 35 (inclusief BTW en verzendkosten). De uitgave kan worden besteld bij ISSO, Postbus 1819, 3000 BV Rotterdam, of per fax 010-2130384 of per e-mail isso@isso.nl of via de website www.isso.nl.