Politie Limburg-Zuid

Datum ( woensdag 13 oktober 2004
Opmerkingen ( xxxx

Geleen, hennepplantages geruimd

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Geleen een einde gemaakt aan illegale hennepteelt. Daarbij werden vier personen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Opvallend was dat op twee locaties de hennepplanten in de tuin werden gekweekt. Dat was het geval in de Henri Hermanslaan waar 17 uit de kluiten gewassen planten in volle bloei stonden en rijp waren om te worden geoogst. De opbrengst zou overeengekomen zijn met die van honderd planten uit een kweekkast. In de bijbehorende woning werd een kweekkast met enkele tientallen stekjes aangetroffen alsmede een kleine hoeveelheid gedroogde hennep. In een tuin aan de Goudoeverstraat werden eveneens acht grote in de oogstfase verkerende hennepplanten aangetroffen. Op de Begoniasingel werd in een woning een in werking zijnde plantage aangetroffen met 300 hennepplanten. Daar bleek ook met de elektriciteitsvoorziening te zijn geknoeid. De bewoner kreeg een schikkingsvoorstel van 2520 euro. Daarnaast zal een navordering worden gedaan door de stroomleverancier.

Heerlen; Politie zoekt overvallers

De politie is op zoek naar de vijf overvallers, die dinsdagavond omstreeks 19.50 uur een gewapende overval pleegden op een woning aan de Palenbergstraat in Heerlen. Bij de overval raakten de bewoners, een 51-jarige vrouw en een 57-jarige man, licht gewond. Zij moesten zich onder dokters behandeling stellen. De slachtoffers werden door een van de overvallers bedreigd met een vuurwapen en gekneveld. Nadat de daders, waarvan er enkelen gemaskerd waren, een nog onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt, vluchtten zij. Het is niet bekend of zij daarbij gebruik maakten van een auto. Een van de overvallers was blank en vermoedelijk afkomstig uit Oost Europa, terwijl de andere vier een negroïde uiterlijk hadden. De politie is dringend op zoek naar getuigen ( tel. 0900 - 8844)

Heerlen; Politie neemt 14 bromfietsen in beslag

Bij een districtelijke bromfietscontrole heeft de politie 14 bromfietsen of scooters in beslag genomen. Bij deze controle werd de politie geassisteerd door mensen van de Koninklijke Marechaussee. In totaal werkten ruim 40 ambtenaren mee aan de actie. De controle werd uitgevoerd in de garage/kelder van het districtsbureau aan de Stationstraat. De bromfietsen werden door een tiental motorrijders van de weg gehaald. De 14 bromfietsen die inbeslaggenomen werden zullen nader onderzocht worden omdat de framenummers mogelijk zijn vervalst. In totaal werden 178 bromfietsen gecontroleerd, terwijl 136 processen verbaal werden uitgeschreven.

Landgraaf; 5 kilo heroïne

De politie heeft op dinsdag 12 oktober 2004 in Landgraaf een drugshandelaar aangehouden en bijna 5 kilo heroïne in beslag genomen. De politie beschikte over aanwijzingen dat vanuit een pand aan de Heigank in Landgraaf in harddrugs gehandeld zou worden. Daarom deed de politie daar om 17.00 uur een inval en troffen zowel de verdovende middelen als de handelaar aan. Dit betreft een 22-jarige inwoner van Landgraaf die aangehouden werd en voor nader onderzoek is ingesloten in het politiebureau van Kerkrade. De gevonden harddrugs bestond uit bijna 5 kilo heroïne en ruim 17 gram cocaïne werden in beslag genomen. Bovendien nam de politie ook ruim 600 Euro in beslag.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --