Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


13 oktober 2004


Ermelo - Paddestoelenplukker betrapt.

De politie trof op dinsdag (12-10) rond 19.20 uur een man aan in het Leuvenumsebos. De man had een volle vuilniszak bij zich. Bij controle bleek de inhoud te bestaan uit eetbare
paddestoelen. De man sprak geen Nederlands en na onderzoek bleek het te gaan om een man uit Polen. De paddenstoelen werden in beslag genomen en de man werd bekeurd en het bos uitgestuurd. Momenteel komen er bij de politie meerdere meldingen van illegale paddestoelenplukkers binnen.


Emst - dak schaapskooi in brand gestoken.

Op dinsdag (12-10), rond 13.00 uur, moest de brandweer in actie komen om een beginnende dakbrand te blussen b ijdeschaapskooiaandeKorteLaarstraat.Vermoedelijkwerddebrandaangestokenendaarnageprobeerdteblussenmetbehulpvaneenpakdrinkyoghurt.
Getuigen zagen twee schooljongens in de buurt van de brand. De politie heeft de zaak in
onderzoek. De brand bleef beperkt.


Harderwijk - winkeldief aangehouden.

Op dinsdag (12-10) werd rond 18.05 uur een 28-jarige Franse vrouw aangehouden terzake diefstal uit een winkel aan de Luttekepoortstraat. Bij het passeren van de beveiligingspoortje ging het alarm af. De vrouw had twee paar handschoenen en een lampje gestolen.
De vrouw werd na verhoor en het uitreiken van een boete heengezonden.


Nunspeet - verkeersongeval.

Op dinsdag (12-10) kwam rond 08.35 uur een 66-jarige fietsster uit Nunspeet onzacht in aanraking met een 16-jarige bromfietser uit Nunspeet op de kruising Nijverheidsweg en Berenbosweg. De bromfietser reed op de Nijverheidsweg toen opeens van rechts de fietsster de weg overstak, waarna een botsing onvermijdelijk was. Beiden kwamen ten val.
De vrouw raakte bewusteloos en werd met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De jongen raakte licht gewond aan zijn knie.


Nunspeet - fietscontrole scholieren.

Omdat de donkere en koude dagen er weer aankomen, heeft de politie de jaarlijkse fietscontrole gehouden van de leerlingen van de basisschool de Morgenster. De politie deed dit ism 3VO, de verkeersouders en rijwielhandel Jacob Bonenberg.
Het betreft leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8. In totaal werden er 139 fietsen gecontroleerd waarvan er 43 fietsen werden afgekeurd op o.a. losse cq geen handvatten,
het ontbreken van een bel, slechte remmen, defecte verlichting, geen wielreflectie etc.
Vier fietsen verkeerden in zo'n slechte staat dat ze het predikaat "gevaarlijk" kregen.
De ouders hadden vooraf een brief ontvangen waarin stond vermeld wat de wettelijke eisen zijn waar een fiets aan moet voldoen.
De kinderen waarvan de fiets werd goedgekeurd kregen een OK-sticker van 3VO.
De afgekeurde fietsen worden na de herfstvakantie herkeurd.
Harderwijk - 88 bestuurders te snel.

De politie heeft op dinsdag (12-10) bij een twee controles in totaal 88 bestuurders bekeurd voor te hoge snelheid. Op de Zuiderzeestraatweg werd van 350 bestuurders de snelheid gecontroleerd, waarvan er 32 bestuurders te hard reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur, terwijl 60 km per uur is toegestaan.
Op de Tonselsedreef werd van 152 bestuurders de snelheid gecontroleerd, waarvan
er 56 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was daar 57 km per uur, terwijl 30 km de toegestane snelheid is.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --