GALLO

Gallo & McWilliam's: Twee wijnfamilies komen samen

Het Californische wijnhuis Ernest & Julio Gallo lanceert begin 2005 een Australisch supermarktwijnmerk in Nederland. In het kader van de bedrijfsglobalisatie heeft Gallo zich recent verrijkt met een selectie van Australische wijnen dankzij een joint venture met een van de oudste familiebedrijven van Australië op wijngebied, McWilliam's Winery, de meest gelauwerde in Australië. Vanaf begin 2005 zal in Nederland de JJ McWilliam's range op de markt komen.

De hoogwaardige McWilliam's Hanwood Estate serie is recent gepresenteerd op diverse evenementen in heel het land en doet binnenkort zijn entree in geselecteerde winkels. Begin 2005 zijn de nieuwe JJ McWilliam's wijnen verkrijgbaar in de supermarkt, zodat de liefhebbers van Australische wijn overal in Nederland kunnen genieten van de JJ McWilliam's selectie: Shiraz Cabernet en de Semillion Chardonnay.

'Australische wijnen zijn in toenemende mate populair bij de Nederlandse consument. In de afgelopen drie jaar alleen al heeft Australië zijn marktaandeel verdubbeld. De markt voor Australische wijnen is 'hot'.' zegt Kathleen Murphy, Marketing Manager Nederland, 'Zowel Gallo als McWilliam's hebben een lange historie als het gaat om het maken van prijswinnende wijnen. We kijken er naar uit de Nederlandse consument een Australische selectie aan te bieden naast onze Californische.'

Het wijnhuis McWilliam's werd opgericht in 1877 en bestaat uit 6 generaties wijnmakers. De McWilliam's wijngaarden liggen in de beste regio's van Australië, zoals Coonawarra en Riverina in het Zuiden van het land, Hunter Valley en Hilltops in de regio New South Wales en Yarra Valley (Victoria).

Wat je van ver haalt is lekker. Dat weten de Gallo's als geen ander. Vandaar dat er gezocht werd naar mensen die met dezelfde spirit en toewijding, op een heel andere plek van de wereld, ook geweldige wijnen maken. Gina Gallo, derde generatie wijnmaker, die in navolging van haar Italiaanse grootvader Julio en zijn broer Ernest nu het bedrijf in Sonoma County runt, vond Scott, de zoon van de gedreven Australische ondernemer Doug McWilliam, waarvan hij het ondernemerschap van a tot z leerde. 'The hard way' kun je wel zeggen.

Scott begon op zijn veertiende als tankschoonmaker, haalde zijn 'Bachelor of Science' en 'Post Graduate' graad in oenologie aan de universiteit van Adelaide, en behoorde al snel tot de veelbelovende jonge wijnmakers van Australië. Scott rekent de tijd dat hij in Europa (Bordeaux) en in Sonoma Californië werkte, van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van zijn kennis van kwaliteitswijn. De ervaring die hij daar heeft opgedaan krijgt gestalte in de prachtige Australische wijnen van de McWilliam's wijnmakers.

In de zoektocht naar mensen met de Gallo spirit, kwam het bedrijf ook wijnen uit andere landen dan Australië tegen. In Italië werden de wijnen van Bella Sera en Ecco Domani gevonden, in Nieuw-Zeeland werd Whitehaven uitverkoren en in Frankrijk vonden ze de Red Bicyclette. Op het moment zijn de Gallo's bezig met het maken van plannen voor uitbreiding met Chileense en Zuid-Afrikaanse wijnen.


----EINDE BERICHT