Ingezonden persbericht


Datum: 13 oktober 2004

Zwolle / Leiden, 13 oktober 2004

Avensus eerste Symantec Managed Solution Service Partner

Leiden, 13 oktober 2004.

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, en Avensus, leverancier van netwerkoplossingen, hebben een partnerovereenkomst gesloten voor de levering van Managed Security Services. Managed Security Services (MSS) is een verzameling diensten waarmee ondernemingen hun beveiligingsproblemen op kosteneffectieve wijze kunnen oplossen. Hiervoor vertrouwen ze de beveiliging en bewaking van hun IT-systemen toe aan een externe partner.

Managed Solution Service Partners
Managed Solution Service Partners als Avensus zijn value-added resellers die hun klanten producten en/of adviesdiensten bieden, evenals netwerk- en beveiligingsoplossingen. Deze organisaties kunnen de Managed Security Services van Symantec aanbieden als een aanvulling op hun huidige producten en diensten.

Onder de naam Managed Security Services biedt Symantec 24 x 7 outsourcing voor management, beheer en monitoring van beveiligingssystemen. Symantec heeft Security Operations Centers wereldwijd strategisch gevestigd in Australië, Duitsland, Japan, Engeland en de Verenigde Staten. De capaciteit van Symantec op het gebied van internet monitoring en analyse in combinatie met de capaciteit van Avensus op het gebied van lokaal management zorgt voor een perfect partnerschap. Avensus levert een 24 x 7 service voor het verhelpen van storingen of het onmiddellijk reageren op incidenten die betrekking hebben op de beveiliging van de klant. Hiernaast vult Avensus de MSS diensten van Symantec aan met implementatie en consultancy services. Symantec en Avensus werken samen om ervoor te zorgen dat het dienstenaanbod, de prijsstelling en Service Level Agreements (SLA's) goed inspelen op de behoeften bij de klant.

(vervolg op pagina 2)

Managed Security Services
De Symantec Managed Security Services helpen organisaties de impact van beveiligingsproblemen op bedrijfskritische data te minimaliseren en de effecten van downtime van een systeem, productiviteitsverlies en diefstal van informatie te reduceren. MSS biedt organisaties snelle en accurate analyse van beveiligingsdata en aanbevelingen om het netwerk te beschermen tegen opkomende bedreigingen.

De dienst bestaat uit een combinatie van analisten en onderzoekers die continu aanvallen, kwaadaardige codes en kwetsbaarheden onderzoeken. MSS biedt 24 x 7 geavanceerde monitoring en helpt organisaties continu hun beveiliging te verbeteren en in lijn te blijven met de regelgeving. Symantec deelt in de verantwoordelijkheid en risico's van het beveiligingsprogramma en breidt de expertise van een organisatie uit door middel van SLA's die zijn gebaseerd op prestatie.

Ondernemingen die een externe leverancier gebruiken voor de beveiliging van hun bedrijfskritische gegevens, sparen daarmee aanzienlijke kosten uit voor het aanstellen, opleiden en behouden van veiligheidsexperts. Het inschakelen van MSS vermindert ook de Total Cost of Ownership (TCO), aangezien de personeelskosten variabel zijn.

"Als Enterprise Security Partner en Managed Solution Service Provider heeft Avensus beveiliging hoog in het vaandel staan," zegt Marcella Woerdenbach, Partner Account Manager bij Symantec. Het eerste gezamenlijke succes op MSS vlak bij een groot farmaceutisch bedrijf geeft aan dat ook Nederlandse bedrijven zich bewust zijn van de noodzaak hun IT-infrastructuur 24 x 7 te laten monitoren door een specialist. "Het MSS partnership met Symantec is voor ons een logische volgende stap in de strategische samenwerking die beide bedrijven al hadden voor de Nederlandse markt," zegt Gert Wiggelinkhuijsen, commercieel directeur van Avensus. "Avensus heeft een goede positie als het gaat om beveiliging. Veel grote financiële instellingen, overheidorganisaties en grote bedrijven zetten Avensus in voor het oplossen van hun beveiligingsvraagstukken. Het MSS partnership geeft ons extra mogelijkheden om onze marktpositie verder te versterken en meer waarde toe te voegen aan de propositie aan onze klanten."

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

Over Avensus
Avensus is een professionele ICT leverancier met een sterke positie in de specialisaties: Informatiebeveiliging, IP Telefonie, Server Based Computing en Document Solutions. De oplossingen die geboden worden op het gebied van informatiebeveiliging zijn:


· Policy compliancy (Basel II, Sarbanes Oxley, Iso 17799, etc)
· Alerting & Monitoring

· Security Consolidation

· Network Security

· Token Authenticate

· Intrusion Detection

· Spam Prevention

· Content Security

· Payment Security

· Managed Security Services

De oplossingen van deze toonaangevende dienstverlener zijn voor veel bedrijven, banken en openbare instellingen de betrouwbare basis voor de infrastructuur die 24 uur per dag gebruikt wordt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle en het bedrijf heeft tevens vestigingen in Delft en Capelle a/d IJssel. Meer informatie is te vinden op www.avensus.nl.



Ingezonden persbericht