Ingezonden persbericht


Amsterdam, 13 oktober 2004

bmi wil vluchten naar India introduceren

bmi, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië, wil vluchten van Londen Heathrow naar Mumbai (het vroegere Bombay) respectievelijk Bangalore introduceren. De nieuwe overeenkomst tussen de Britse en Indiase overheid om extra vluchten tussen de beide landen toe te staan, biedt bmi deze mogelijkheid. De plannen zijn ingediend bij het Britse ministerie van Transport. De nationale luchtvaartautoriteit moet nu een inspraakprocedure houden om de 21 extra vluchten per week te verdelen over de Britse luchtvaartmaatschappijen.

Sir Michael Bishop, bestuursvoorzitter van bmi, benadrukt dat bmi al langer strijdt voor een betere toegang naar de markt voor langeafstandsvluchten. "Zo hebben we ons ook ingezet voor aanpassing van de bilaterale overeenkomst tussen Groot-Brittannië en India," zegt hij. "Nu krijgt bmi de kans haar belofte voor deze belangrijke markt waar te maken. Ons uitgebreide netwerk van korteafstandsvluchten maakt het mogelijk veel passagiers uit de thuismarkt en andere Europese landen, te laten profiteren van de verbinding met India."

De topman licht toe dat bmi's pogingen om de klant ook op transatlantische vluchten vanaf Londen Heathrow meer keuzevrijheid te bieden, onder andere naar de Verenigde Staten, nog altijd stranden op beperkingen in de bilaterale verdragen. Uitbreiding van het aantal vluchten naar India betekent dat bmi in dit segment eindelijk kan inspelen op wensen van de klant. "We zijn er helemaal klaar voor om deze extra vluchten te verzorgen. We zullen de concurrentie op deze routes nieuw leven inblazen. We verwachten een eerlijk deel van alle beschikbare frequenties te krijgen," aldus Sir Michael Bishop.



Ingezonden persbericht