--------------------------------------------------------------------------
     Manhattan Associates lanceert EPC Manager, succesvol ingezet bij     
                  RFID-tests in farmaceutische industrie                  
--------------------------------------------------------------------------


Utrecht, 13/10/2004

Manhattan Associates, wereldleider in oplossingen voor supply chain execution & optimisation, heeft EPC manager op de markt gebracht. Die oplossing laat bedrijven toe snel en makkelijk RFID (Radio Frequency Identification)-projecten te implementeren. Het product wordt nu al gebruikt in verschillende testprojecten, waaronder de RFID supply chain-tests die Accenture uitvoert in de farmaceutische industrie. EPC Manager is een onderdeel van het integratieplatform voor RFID van Manhattan Associates.

Met de EPC Manager kunnen bedrijven snel en efficiënt een RFID oplossing implementeren en voldoen aan de vereisten van retailers, door EPC (Electronic Product Code)-gegevens te ontvangen en te traceren. Manhattan Associates heeft deze oplossing ontwikkeld om bedrijven met bestaande supply chain-toepassingen de mogelijkheid te bieden een RFID-oplossing te implementeren, zonder dat ze daarbij hun systemen moeten vervangen. Dat kan omdat EPC Manager op zichzelf staat en met ieder bestaand supply chain-systeem kan worden geïntegreerd.

De EPC Manager van Manhattan Associates werd al gebruikt in verschillende soorten implementaties, waaronder één die gerealiseerd wordt in de farmaceutische industrie. Het gaat om een test van de meerwaarde die RFID kan brengen voor producenten, distributeurs en handelaars in deze sector. Het programma ging al concreet na hoe RFID-technologie de veiligheid kan verhogen, de snelheid en efficiëntie van terugroepingen kan verbeteren, ervoor kan zorgen dat regelgevingen nageleefd worden, de veiligheid naar de consument toe kan verhogen, en de nauwkeurigheid van bestellingen en productiviteit op de werkvloer kan stimuleren. De EPC Manager en oplossingen voor warehousemanagement- en handelspartnermanagement van Manhattan Associates, vormen het technologieplatform van het testproject, dat wordt beheerd door Accenture.

"Onze EPC manager biedt een antwoord op één van de belangrijkste vragen in de markt, namelijk hoe te kunnen voldoen aan RFID compliance-vereisten, zonder bestaande systemen te moeten vervangen, " zegt Eddie Capel, vice president productmanagement bij Manhattan Associates. "Het feit dat EPC manager los kan functioneren van andere systemen, maakt dat het een uiterst schaalbare oplossing is, die tegen lage kosten en met weinig risico kan worden ingezet. De voordelen ervan werden reeds aangetoond in de farmaceutische sector, waar iedereen - van producent tot handelaar - voordeel kon halen uit gedeelde informatie en transparantie in de logistieke keten van bron tot consument."

De EPC Manager vormt samen met de Integration Manager het integratieplatform voor RFID van Manhattan Associates, dat op zich een belangrijk onderdeel vormt van de gelauwerde RFID in a Box-oplossing van het bedrijf. RFID in a Box maakt het uitrollen van een RFID-oplossing eenvoudiger en verkleint de implementatietijd ervan, door een compleet aanbod van gespecialiseerde software, middleware, hardware, 'tags', antennes, lezers en diensten.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0090-33A8EE