Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 13 oktober

Alkmaar 13-10-2004 - 16.00 uur

Man bedreigd

Alkmaar, dinsdag 12 oktober 2004.

Vandaag heeft een 25-jarige Alkmaarder aangifte gedaan van bedreiging en beroving. Dit gebeurde op vrijdag 8 oktober 2004 op de Houttil. Rond 00.30 uur die dag stond hij te pinnen toen hij van achteren werd vastgepakt. Een onbekende man drukte iets hards in de rug van het slachtoffer. De dader eiste de portemonnee van het slachtoffer. Uit angst te worden mishandeld gaf de man zijn portemonnee af. Vervolgens verdween de verdachte. Van de dader is geen signalement bekend. De portemonnee werd door de dader achter gelaten. Het geld had hij meegenomen.

Inbraak bedrijfspand

Alkmaar, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Smaragdweg. Men kon in het bedrijf komen door het vernielen van een raam. Hierdoor kwam men in de showroom waar een vitrinekast werd vernield en goederen werden weggenomen. Vanaf een andere plaats werden een aantal autoradios weggenomen. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld hoe groot de totale schade bedraagt.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagavond werd een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Edisonweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 740 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug./l. Gezien het vele alcoholgebruik werd zijn rijbewijs ingevorderd.