Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 13 oktober

Den Helder 13-10-2004 - 16.00 uur

Fietser gewond na aanrijding

Barsingerhorn, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagmiddag is een 14-jarige jongen uit t Veld gewond geraakt bij een aanrijding op het fietspad langs de Provincialeweg. De jongen reed daar op zijn fiets. Omdat hij niet zoveel mogelijk rechts hield werd hij aangereden door een 57-jarige bromfietster uit Schagen, die uit tegenover gestelde richting kwam. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de fietser gewond aan zijn arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen.

Gestolen auto betrokken bij ongeval

De Hoorn, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur veroorzaakte een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder een aanrijding op de Pontweg. Kennelijk door een te hoge snelheid raakte hij tussen het Molwerk en de Amaliaweg de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens in botsing met een personenauto bestuurd door een 52-jarige inwoner van Utrecht. Na de aanrijding sloeg de auto van de veroorzaker een aantal keren over de kop. Nadat de auto tot stilstand was gekomen stapte de bestuurder uit en verliet de plaats van de aanrijding. Kort daarop werd hij in de omgeving van het havenrestaurant aangetroffen door een agent die de man heeft aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder de auto kort daarvoor had gestolen vanaf een vakantiepark in de Cocksdorp. Hij had daar een inbraak gepleegd in één van de vakantiewoningen en de sleutels van de auto meegenomen. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder in verband met een aantal verwondingen. Hij is daar een nacht ter observatie opgenomen. Woensdagmorgen is hij overgebracht naar het politiebureau in Den Helder waar hij in verzekering is gesteld. In de auto van de Utrechtenaar raakte niemand gewond. De materiele schade was aanzienlijk.

Inbraak woning

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Janzenstraat. Men kwam in het huis via een openstaand raam op de 1e verdieping. Vanuit de woning werden onder andere een zogenaamd plasma tv-toestel weggenomen. Ook bleken een scanner en digitale fotocamera te zijn verdwenen.

Verkeerscontrole

Julianadorp, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmorgen is op de Zuidwal, mede op verzoek van omwonenden, een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 7 personen bekeurd. Vijf personen reden te hard, de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Er is 1 persoon bekeurd voor het niet-handsfree bellen tijdens het rijden en 1 wegens het niet dragen van de autogordel.