Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 13-10-2004

Politie bekeurt truckers

GIETEN - De politie heeft woensdagmorgen op de N33 en de N34 bij een controle op zwaar vervoer drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat ze hun zaakjes niet goed voor elkaar hadden. Twee vrachtwagens waren (veel) te zwaar en van een combinatie stak de lading te ver naar achteren uit. Verder werd nog een waarschuwing uitgedeeld voor een vrachtwagen die weliswaar overbeladen was maar net binnen de tolerantiegrens bleef.

Politie treedt op tegen verkeerd overstekende fietsers

Zo'n 10 scholieren zijn woensdagmorgen bekeurd omdat ze het kruispunt van de Stationsweg bij de verkeerslichten in Westlaren diagonaal overstaken. Volgens de scholieren zijn ze dan via het terrein van Bio Pharma sneller op school. De politie wijst er op dat de oversteek bij de verkeerslichten van de kruising met de Julianalaan een veel veiliger oversteekplaats voor fietsers is. Bovendien zouden ze dan meteen in de straat zijn waar de school staat.

Bromfietser gewond bij aanrijding

BEILEN - Een 16 jarige bromfietsster uit Beilen is woensdagmorgen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ze kwam ten val toen ze op de Gentiaan in haar woonplaats in botsing met een 14 jarige fietsster. Die bleef wonderwel overeind en kwam met de schrik vrij.

Auto raakt boom

NIEUW - AMSTERDAM - Een 27 jarige automobilist uit Emmen is woensdagmiddag met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat hij op de Verlengde Herendijk in Nieuwe Amsterdam bij een stuurfout de controle over zijn auto verloor en tegen een boom botste.

Bert Visser (0651-611629) doet de persvoorlichting doet vanavond 23.00 uur. Collega Ron Reinds (0652-528707) is daarna bereikbaar tot 08.00 uur.