De Unie


ATOS Origin - Stand van zaken CAO

13 oktober 2004 - Het is de hoogste tijd om u op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in onze relatie met Atos Origin. In deze brief komen 5 onderwerpen aan de orde: de CAO,2004, bovenschaligen, verkiezingen bij Atos Consulting, Atos Origin en de acties Nederland verdient beter en contactpersonen per vestiging.

CAO 2004
Zoals u weet zitten de onderhandelingen over de CAO 2004 in het slop. De directie van Atos Origin en de vakbonden + OR zijn het niet eens over het uitgangspunt dat in de CAO over alle arbeidsvoorwaarden tegelijk moet kunnen worden onderhandeld en over de handhaving van de huidige regeling waarin de directie uiteindelijk de loonontwikkeling eenzijdig kan vaststellen.
Op 20 augustus hebben we nog een laatste poging gedaan om alsnog tot een vruchtbaar overleg te komen en per brief aan de directie het volgende voorgesteld:
In het najaar spreken wij over álle aspecten van het Atos Origin arbeidsvoorwaarden-pakket. Hieronder verstaan wij in ieder geval:
* de CAO-artikelen,

* de individuele salarisontwikkeling als gevolg van persoonlijke groei,

* de (eventuele) aanpassing van de salarisbanden,
* ontwikkeling van de pensioenpremie,

* de problematiek rond de bovenschaligen,
* de gevolgen van de door de regering (eventueel) te nemen maatregelen die ingrijpen in de arbeidsvoorwaarden van de Atos Origin medewerkers.

Wij streven ernaar om over al deze onderwerpen met u tot één totaalpakket van CAO-afspraken te komen, welke door ons aan onze achterban wordt voorgelegd.

Recentelijk hebben we hierop een uitnodiging gekregen om over dit voorstel te gaan overleggen. We zullen op deze uitnodiging ingaan en in dit overleg vaststellen of onze uitgangspunten verwezenlijkt kunnen worden. In dit overleg moeten daadwerkelijke afspraken tot stand komen die recht doen aan onze uitgangspunten en die zo voor u wat opleveren. Als dit overleg geen tastbaar resultaat in deze richting oplevert is het tijd geworden om tot nadere actie over te gaan.

Bovenschaligen
Zoals bekend regelt de CAO al enige tijd een vaste loonsverhoging voor bovenschaligen. Deze verhoging is op dit moment hoger dan de niet-bovenschaligen hebben gekregen. De directie weigert daarom deze CAO-afspraak uit te voeren.
Van verschillende kanten hebben leden er op aangedrongen om hiervoor naar de rechter te stappen. We hebben al laten weten dat een dergelijke procedure wordt voorbereid. Of daadwerkelijk een procedure wordt gestart zal mede afhangen van de uitkomst van het overleg over dit punt in het kader van het bovengenoemde CAO-overleg

Nederland verdient beter?: Atos Origin bekent kleur! Enige tijd geleden hebben we u op de hoogte gesteld van het feit dat we de directie van Atos Origin gevraagd hebben zich te distantiëren van het beleid van de werkgeversorganisatie VNO-NCW inzake de huidige kabinetsplannen (w.o. afschaffing prepensioen, geen aanvulling tweede ziektejaar etc.). Atos Origin is (indirect) lid van deze werkgeversorganisatie.
De directie heeft ons aangegeven niet op ons verzoek in te zullen gaan.
Hierdoor weet u nu dat de directie niet van mening is dat Nederland beter verdient en dat betekent waarschijnlijk ook dat uw werkgever de afschaffing van een stuk sociale zekerheid niet zal willen repareren. Dit zullen we zonder meer terugzien in de CAO onderhandelingen. De kabinetsplannen zijn dus zeker geen ver van mijn bed show.

Atos Consulting, verkiezingen OR en OC
Nu Atos Consulting gevormd is worden daar ook verkiezingen voor de onderdeelcommissie (13 leden) en leden Ondernemingsraad AO (2 zetels) gehouden. Als u in dit onderdeel werkt en u wilt zich via De Unie kandidaat stellen kunt u contact opnemen met Eva Geurts ( 0345 851353 / grt-e@unie.nl ) om een kandidaatstellingsformulier vragen. Uiterste datum hiervoor 26 oktober 2004.

Contactpersonen per vestiging
In de afgelopen weken is gebleken dat we voor situaties van actie geen goede infrastructuur binnen Atos Origin hebben. Het is zeer moeilijk gebleken om folders e.d. over de vestigingen te verspreiden. De bestaande klankbordgroep heeft een ander doel en biedt hier geen uitkomst.
Ik wil u dan ook vragen om u bij mij op te geven als contactpersoon binnen uw vestiging. Een goed Unie-netwerk binnen Atos Origin is van groot belang voor onze positie en praktische mogelijkheden in de komende tijd. Ik hoor graag van u (ldt-w@unie.nl).

Wouter van Lidth de Jeude
Bestuurder

woensdag, 13 oktober 2004