Gemeente Westervoort

Bouwaanvragen:

* Schans 10, gewijzigde aanvraag vervangen schuren door 1 (kap)schuur

* Waemelslant 173, wijziging bouwvergunning (situering) berging
* Eigen Heim 25, aanbouw erkerpartij

* St. Anfriedlaan 5, aanbouw serre

Vrijstellingsprocedure:
Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat zij voornemens zijn een nader te omschrijven vrijstellingsprocedure toe te passen voor het volgende bouwplan:

* uitbreiden woning, 't Eeland 34

Het bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het bouwplan ligt 4 weken ter inzage vanaf 14 oktober 2004 bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Inzage kan plaatsvinden op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen die termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

* Lange Gewant 6, voor het kappen van 1 berk.
* Bergse Maat 49, voor het kappen van 1 acacia. Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).

Heeft u bezwaar?
Open dag wijkraad Hoogeind

Op zondag 17 oktober organiseert de Wijkraad Hoogeind een OPEN DAG in cultureel centrum de Nieuwhof. Onder het genot van een drankje geven de lvan de wijkraad de bezoekers informatie over het Wijkplan dat onlangs is opgesteld en wordt één en ander verteld over de werkwijze van de wijkraad. Zoals u weet is een groep van 10 bewoners zeer actief om het woongenot in de wijk Hoogeind naar een goed niveau te brengen. Dat doen zij met behulp van de wijkagent, woonstichting Vivare, het jongerenwerk, de gemeente en andere betrokken organisaties. De gemeente zal aanwezig zijn in de persoon van de wijkcoördinator. In de gemeentekraam krijgt u informatie over het wijkgericht werken in de hele gemeente en specifiek in uw wijk. De open dag is bedoeld voor wijkbewoners die in contact willen komen met de leden van de wijkraad en die benieuwd zijn wat de wijkraad voor hen kan betekenen. Maar ook: wat u als bewoners van de wijk Hoogeind kunt betekenen voor de wijkraad. Het verbeteren van het woongenot kan de wijkraad niet alleen; daarvoor heeft hij de hulp nodig van wijkbewoners en instanties. Door samen een vuist te maken tegen verloedering, vervuiling, agressief gedrag, vandalisme of onveiligheid in uw wijk, werkt u mee aan de verbetering van de leefbaarheid in uw wijk.

U kunt op 17 oktober in de Nieuwhof terecht tussen 14.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over wijkgericht werken in de wijk Hoogeind www.freewebs.com/wijkraad E-mailen kan ook naar hoogeind@wanadoo.nl Meer informatie kunt u krijgen van de hieronder vermelde bestuursleden van de wijkraad:

* O. Krijgsman, voorzitter - 3115593

* R. Damen, secretariaat - 3113946

Nieuwe Wet Kinderopvang

Met ingang van 1 januari 2005 wordt de nieuwe Wet kinderopvang van kracht. De financiering van de kinderopvang wordt in deze wet op een geheel andere wijze geregeld. De wet stelt de ouder centraal. Die ouder kiest zelf een kinderopvangcentrum uit en sluit daar zelf een contract mee af. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat de kosten door ouder(s), werkgever(s) en rijksoverheid samen worden gedragen. Ouder(s) die werk en zorg voor hun kinderen combineert (combineren), kan (kunnen) in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang van het Rijk (Belastingdienst). Daarnaast kan een bijdrage in de kosten van kinderopvang worden verkregen van de werkgever(s) van de ouder(s). Tenslotte zal (zullen) de ouder(s) zelf ook een inkomensafhankelijke bijdrage moeten betalen. In de wet zijn doelgroepen genoemd waarvan de ontbrekende werkgeversbijdrage onder voorwaarden door de gemeente Westervoort wordt verstrekt. Het gaat om de volgende in de Wet kinderopvang genoemde doelgroepen:
1. Ouders met een uitkering die een reïntegratietraject volgen en een uitkering ontvangen in het kader van:

+ Wet Werk en Bijstand (Wwb), inclusief tienermoeders zonder uitkering;

+ Wet Inkomensvoorziening Kunstenaars (Wik);
+ Algemene nabestaandenwet (ANW);

+ Wet Inkomensvoorziening Oudere en Gedeeltelijke Arbeidsongeschikte Werknemers (IOAW);

+ Wet Inkomensvoorziening Oudere en Gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Gewezen Zelfstandigen (IOAZ);
2. Herintreders: niet-uitkeringsgerechtigden (NUG-er) die als werkzoekenden zijn geregistreerd bij het CWI en een traject naar werk volgen;

3. Nieuwkomers (WIN) die een inburgeringscontract volgen;
4. Oudkomers vanaf het moment dat het verplicht is een inburgeringstraject te volgen;

5. Studenten / tienermoeders die een opleiding of studie volgen.

Indien u tot één van de bovengenoemde doelgroepen behoort, kunt u voor informatie contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Westervoort. Deze afdeling is dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 - 10.00 uur. Bovendien kunt u dagelijks terecht bij balie van de afdeling Sociale Zaken. Deze is dagelijks geopend van 10.00 - 12.00 uur.
Ook indien u twijfelt of u tot één van de doelgroepen behoort, wordt u verzocht contact op te nemen met de afdeling Sociale Zaken. Rotonde Rivierweg - Broeklanden: tijdelijke
verkeersmaatregelen/voorzieningen openbaar vervoer