INCA IMPORT BV

Nikon F6 - nieuw professioneel vlaggeschip op 35mm filmgebied

Nikon Corporation kondigt met trots de introductie aan van de F6, de nieuwste camera uit de legendarische F-serie. De F6 is de zesde camera in de F-serie, die in 1959 met de Nikon F in gang werd gezet. Deze serie heeft zich geleidelijk ontwikkeld, waarbij de originele Nikon F werd opgevolgd door de F2 (1971), F3 (1980), F4 (1988) en F5 die in 1996 met enthousiaste kritieken werd verwelkomd. Elk van deze cameras erfde bepaalde elementen van zijn voorgangers, waaronder de legendarische F-vatting van Nikon.
Tegelijkertijd werden de laatste innovaties toegevoegd om zo te voldoen aan de steeds toenemende eisen van professionele fotografen. Talloze Nikon-cameras uit de F-serie en Nikkor-objectieven worden dag in dag uit op de proef gesteld op diverse locaties overal ter wereld, jaren en soms zelfs decennia nadat ze op de markt zijn gekomen. De nieuwe Nikon F6 zal Nikons traditie van innovatie en blijvende waarde hooghouden.

De F6 werkt met de nieuwste innovaties van Nikon, zoals het 11-velds autofocussysteem voor een uitzonderlijk snelle autofocuswerking met buitengewone nauwkeurigheid en het Creatieve Verlichtingssysteem voor weergaloze flitsfotografie. Bovendien is het
3D-kleurenmatrixmeetsysteem van Nikon verder verfijnd, waardoor onderwerpen nog nauwkeuriger worden geïnterpreteerd.

Zoals u mag verwachten, voldoet de F6 aan de betrouwbaarheidseisen die professionals eraan stellen. Het frame is van gegoten aluminiumlegering; de voor-, boven- en onderzijde van de body zijn gemaakt van een magnesiumlegering; de body en de achterzijde van de camera zijn gemaakt van een aluminiumlegering; strategisch geplaatste rubberen oppervlakken en een speciale structuur zorgen voor een goede grip, en de zelfdenkende sluiter is uitgebreid getest, zodat deze nauwkeurig werkt tot ten minste 150.000 cycli, zelfs in de meest extreme omstandigheden. De F6 biedt de kracht, stevigheid en duurzaamheid die nodig is om goede prestaties te leveren, waar en wanneer fotografen dat maar eisen.

Bovendien biedt de F6 een keur aan fantastische, innovatieve mogelijkheden, zoals een instelbare functieknop, ingebouwde data-achterwandfuncties en geheugen voor opnamegegevens. Verder kunnen gebruikers profiteren van de veelzijdigheid van de 41 persoonlijke instellingen waarmee de F6 kan worden aangepast aan de eigen opnamevoorkeuren en -eisen.

Het nieuwe paradepaardje van de analoge spiegelreflexcameras wordt vergezeld door een aantal speciale (optionele) accessoires. Dit zijn onder andere het Multi Power Battery Pack MB-40, verwisselbare matglazen (zeven typen), de datalezer MV-1 en een cameradraagtas.

Nikon F6: de belangrijkste kenmerken

Uiterst nauwkeurige sluiter

De sluiter van geen enkele andere camera benadert de nauwkeurigheid en de duurzaamheid van de sluiter van de F6. De lamellen van deze sluiter zijn gemaakt van geavanceerde materialen (DuPontTM KEVLAR(r) en een speciale aluminiumlegering) en zijn ongekend betrouwbaar en uitermate licht, waardoor ze bliksemsnel bewegen. Aangezien er is gestreefd naar een grotere nauwkeurigheid, is de beweging van de lamellen zorgvuldig geanalyseerd met behulp van een zeer snelle videocamera en computersimulaties. Hierdoor biedt de sluiter een ongekende precisie, zelfs bij sluitertijden van 1/8.000 seconde.

DuPontTM en KEVLAR(r) zijn handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken van DuPont of daaraan gelieerde bedrijven.

Minimale geluiden en trillingen tijdens het gebruik

Aangezien de Nikon-technici het geluid van de camera tijdens het gebruik zo veel mogelijk wilden onderdrukken, maakten ze gebruik van een professionele geluidsstudio waar ze de frequenties en de kwaliteit correct konden meten. Er werd gemeten hoeveel trillingen elk onderdeel van de camera produceert. Deze nauwgezette benadering heeft geleid tot een camera bestaande uit onderdelen die zijn afgestemd op minimale trillingen en bewegingen die onder het niveau liggen dat waarneembaar is voor het menselijk oor.

Zeer efficiënte mechaniek

Tijdens de ontwikkeling van de F6 is voor het eerst een 3D-computeranalyse toegepast op de bewegingen van een reflexcamera. Deze techniek laat zien hoeveel kracht wordt verdeeld over of geproduceerd door bepaalde onderdelen in bepaalde richtingen. Dit maakt het mogelijk de mechanische werking van de camera te optimaliseren met minder onderdelen, wat leidt tot een lager stroomverbruik en een grotere duurzaamheid.

Getest onder zware omstandigheden

De F6 is onderworpen aan strenge tests om ervoor te zorgen dat de camera bestand is tegen de zwaarste omstandigheden. De verbazingwekkende betrouwbaarheid van de F6 is het gevolg van het streven naar Het juiste materiaal op de juiste plek. Onze technici hebben talloze situaties bekeken waarin de camera kan worden gebruikt en de F6 vervolgens aan praktijktests onderworpen om zo een uitzonderlijke betrouwbaarheid te garanderen waar en wanneer fotografen ook maar fotos maken.

Belangrijkste functies

Geavanceerd autofocussysteem

- Multi-CAM 2000 Autofocus (AF) sensormodule: het geavanceerde, uiterst snelle en zeer nauwkeurige 11-velds autofocussysteem met 9 AF-kruissensoren zorgt voor een snelle respons en scherpstelling, ongeacht de opname-omstandigheden.

- Vier AF-veldstanden: enkelvelds-AF, dynamische AF met focus tracking en Lock-on(tm), dynamische AF met prioriteit voor het dichtstbijzijnde onderwerp, dynamische groeps-AF

Geavanceerd lichtmeetsysteem

- 3D-kleurenmatrixmeting met verbeterd algoritme
- Flexibele centrumgerichte meting

- Spotmeting op het geselecteerde scherpstelveld

Belichtingsregeling

- P, S, A, M, flexibel programma, belichtingscorrectie, automatische belichtings-/flitsbracketing

- Sluitertijd tot 1/8.000 sec.

- De sluitertijd en het diafragma zijn regelbaar in stappen van 1/3 LW

- Ingebouwde data-achterwandfuncties

- De functieknop kan worden aangepast en worden gebruikt voor FV-vergrendeling, AE-L/AF-L, de flitser uitzetten of lichtmeting

Creatief Verlichtingssysteem (met SB-800/600)

- Uitgebalanceerde i-DDL invulflits

- Mogelijkheid voor draadloze geavanceerde verlichting
- Mogelijkheid voor snelle, automatische FP-synchronisatie
- Vergrendelen van de flitswaarde

- Flitsen met lange sluitertijden en synchronisatie met tweede gordijn

Stijlvol en duurzaam ontwerp

- Vormgegeven door Giorgetto GIUGIARO

- Zwevende mechanismen zorgen voor een stille werking
- De combinatie van het frame van gegoten aluminiumlegering, de voor- en bovenzijde van de body van magnesiumlegering, en de achterzijde van de body en de camera van aluminiumlegering levert een optimale betrouwbaarheid

- Beter bestand tegen regen en stof

- Zelfdenkende sluiter met dubbele lamellen, getest tot 150.000 cycli en ondersteund door de exclusieve sluitermonitor van Nikon

Andere belangrijke functies

- Vier standen voor filmtransport: enkelvoudig (S), continue lage snelheid (CL) voor circa 2 beelden per seconde (bps), continue hoge snelheid (CH) voor maximaal 5,5 bps (of 8 bps bij gebruik van het optionele Multi Power Battery Pack MB-40) en continu stil (CS) voor vrijwel geluidloos gebruik op circa 1 bps.

- Elektronisch geregelde functie voor scherptedieptecontrole
- Film snel terugspoelen (9 seconden bij een filmrolletje van 36 opnamen)

- Film handmatig terugspoelen

- 41 persoonlijke instellingen

- Nikon F-vatting

- 10-pins aansluiting voor afstandsbediening

Speciale accessoires

- Verwisselbare matglazen

- Multi Power Battery Pack MB-40

- Optionele datalezer MV-1

- Cameradraagtas

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe producten verwijzen wij u graag naar de Nikon Product Catalogus op www.incabv.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op pers@incabv.nl.

Inca Import BV (Nikon importeur Nederland)
Postbus 354, 2000 AJ, Haarlem
tel. 023-5101910
fax. 023-5243551

Specificaties en uitrusting kunnen worden gewijzigd zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant. (c) 2004 Inca Import b.v. namens NIKON CORPORATION, Japan.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

13 okt 04 16:26