INCA IMPORT BV

Nikon COOLPIX 8800 - nieuw topmodel bij de digitale compacten

Het nieuwe vlaggenschip van de Nikon COOLPIX-serie is uitgerust met een resolutie van 8 megapixels, een krachtig 10x Zoom-Nikkor ED-objectief en Nikons nieuwe VR-systeem.

Nikon, wereldleider op het gebied van digitale en traditionele cameras, presenteert vandaag de COOLPIX 8800. De 8-megapixel COOLPIX 8800 bevat een krachtig 10x Zoom-Nikkor ED-objectief met een systeem voor vibratiereductie (VR), een primeur in de COOLPIX-serie. Met een dergelijke kwaliteit en prestaties is de COOLPIX 8800 niet alleen het topmodel uit de COOLPIX-lijn van Nikon, maar ook een toonaangevend product op de gehele consumentenmarkt voor digitale cameras.

De COOLPIX 8800 is ontworpen voor serieuze fotografen die fotos van topkwaliteit willen maken. Met zijn 10x zoom richt deze camera zich tevens op fotografen die veel zoom vereisen en op gebruikers die vragen om een compact en draagbaar ontwerp met toch zeer veel mogelijkheden. De uiterst veelzijdige COOLPIX 8800 voldoet aan deze eisen, maar ook aan de behoeften van fotografen die op zoek zijn naar een optimale beeldkwaliteit en een nog groter gebruiksgemak. Voor degenen die hun mogelijkheden willen uitbreiden, zijn er diverse lensconverters, flitsers en andere accessoires beschikbaar voor de COOLPIX 8800.

Met zijn 8,0 megapixels effectief staat de COOLPIX 8800 garant voor zeer gedetailleerde fotos. Het resultaat is bovendien superscherp door de professionele kwaliteit van het 10x Zoom-Nikkor ED-objectief. Met een zoombereik van 35-350 mm (kleinbeeldequivalent) gebruikt het objectief twee lenselementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) die chromatische aberratie tot het minimum beperken en die haarscherpe, kristalheldere beelden produceren.

De COOLPIX 8800 bevat als eerste COOLPIX-camera een objectief dat gebruikmaakt van het VR-systeem (vibratiereductie). VR detecteert en corrigeert automatisch kleine camerabewegingen die onscherpte veroorzaken. Hierdoor kan de gebruiker fotos maken met sluitertijden die tot drie stops langer zijn, zonder de kans te lopen dat de fotos onscherp worden door cameratrillingen. Hierdoor kunnen niet alleen opmerkelijk scherpe fotos uit de hand worden gemaakt in de stand Normaal, maar biedt de stand Actief een scherper beeld in beweeglijke situaties, zoals wanneer u fotos maakt vanuit een rijdend voertuig. Dankzij VR kunnen gebruikers scherpe en heldere fotos maken bij weinig licht of als ze tele- en macrofotos uit de hand nemen. Dit werkt zelfs met de optionele teleconverterlens op 600 mm (kleinbeeldequivalent).

De camera biedt vier belichtingsstanden: geprogrammeerd automatisch , sluitertijdvoorkeuze , diafragmavoorkeuze en handmatig . Samen bieden deze standen u de grootst mogelijke creatieve controle. De COOLPIX 8800 biedt ook de stand waarin de camera automatisch de juiste belichting en sluitertijd kiest, zodat gebruikers fotos van hoge kwaliteit kunnen maken door eenvoudig te richten en te schieten. En voor prachtige fotos in vrijwel elke situatie biedt de nieuwe COOLPIX 8800 vijftien veelzijdige onderwerpsstanden. Selecteer eenvoudig de geschikte stand voor de lichtomstandigheden, waarna de camera automatisch diafragma, sluitertijd, scherpstelling, flitser, contrast, gevoeligheid en witbalans instelt.

De COOLPIX 8800 biedt veel geavanceerde digitale functies, zoals BSS (Best Shot Selector), AE-BSS (Automatische belichting - Best Shot Selector), ruisonderdrukking, een verzadigingsinstelling en witbalansbracketing. Deze functies kunnen van doorslaggevend belang zijn om een optimale beeldkwaliteit te verkrijgen. Bovendien bevat de camera een buffer voor vijf opnamen die u helpt onverwachte of vluchtige momenten accurater vast te leggen. De veelzijdige COOLPIX 8800 is verder uitgerust met handige, vernieuwende functies zoals de mogelijkheid films met geluid op te nemen en een stand voor intervalfilms die ideaal is om trage processen vast te leggen (zoals een vogel die een nest bouwt, de voortgang op een bouwterrein of de veranderingen in een mooi landschap tijdens een zonsondergang.)

Dankzij de grote kantelbare monitor kunt u fotos maken uit verschillende standpunten, waarbij u over een optimaal zicht beschikt, zelfs in helder zonlicht. Dankzij de hoge resolutie biedt de elektronische zoeker (EVF of Electronic Viewfinder) een groter contrast en scherpere beelden. Daarnaast is de lichte, compacte body van een magnesiumlegering van de COOLPIX 8800 ontworpen met het oog op een maximale duurzaamheid en draagbaarheid met een stevige, aangename grip voor stabiele opnamen.

De nieuwe D-Lighting-functie van de weergavestand corrigeert onderbelichte delen, terwijl correct belichte delen gehandhaafd blijven. Een andere nieuwe functie, de geavanceerde rode-ogenreductie, corrigeert rode ogen in de meeste situaties automatisch in de camera indien de rode-ogenreductie van de ingebouwde flitser wordt gebruikt. Hulplijnen op de monitor helpen u het beeld zo goed mogelijk te kadreren, terwijl u met behulp van het real-time histogram de ideale belichtingswaarden tijdens de opname kunt selecteren. Voor gebruikers die over meer creatieve vrijheid tijdens de nabewerking willen beschikken, biedt de COOLPIX 8800 ook een stand voor RAW-gegevens. Daarnaast is de nieuwe indeling JPEG EXTRA beschikbaar, waarbij minder compressie wordt toegepast.

De COOLPIX 8800 wordt geleverd met alle benodigde accessoires, zoals een batterij met lader, A/V-kabel, USB-kabel, draadloze afstandsbediening en het uitgebreide softwarepakket PictureProject.

U kunt de fotografische mogelijkheden van de COOLPIX 8800 zelfs nog verder uitbreiden. De camera is namelijk compatibel met allerlei optionele accessoires, waaronder een groothoekvoorzetlens en tele- en fisheye-converters. De camera is ook compatibel met een battery pack en een zonnekap. Daarnaast is dankzij het accessoireschoentje van de COOLPIX 8800 DDL-flitsfotografie met de Nikon SB-800 of SB-600 mogelijk.

Door de ongelooflijke hoeveelheid functies en accessoires van topkwaliteit vormt de COOLPIX 8800 een hoogtepunt in de digitale fotografie.

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe producten verwijzen wij u graag naar de Nikon Product Catalogus op www.incabv.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op pers@incabv.nl.

Inca Import BV (Nikon importeur Nederland)
Postbus 354, 2000 AJ, Haarlem
tel. 023-5101910
fax. 023-5243551

Specificaties en uitrusting kunnen worden gewijzigd zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant. (c) 2004 Inca Import b.v. namens NIKON CORPORATION, Japan.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

13 okt 04 16:26