INCA IMPORT BV

Nikon COOLPIX 8400 - 8 Megapixels + bijzonder groothoekbereik

De compacte digitale camera met een uitzonderlijk groothoekzoomobjectief van 24-85 mm (kleinbeeldequivalent), de scherpte van 8,0 megapixels effectief en vele andere voordelen.

Nikon, wereldleider op het gebied van digitale en traditionele cameras, presenteert vandaag de COOLPIX 8400, een digitale compactcamera van topkwaliteit die 8,0 megapixels effectief combineert met een veelzijdige zoom van 24-85 mm (kleinbeeldequivalent), een snelle AF en allerlei andere functies.

Met een zoombereik van 24-85 mm (kleinbeeldequivalent) biedt de COOLPIX 8400 een uitzonderlijke groothoekzoom, waarmee u allerlei onderwerpen, van landschappen tot portretten, kunt vastleggen. Met de COOLPIX 8400 kunt u macros maken tot op slechts 3 cm, zodat u het volledige beeld kunt vullen met kleine voorwerpen met zeer veel details. Aangezien de COOLPIX 8400 beschikt over maar liefst 8,0 megapixels, kan deze camera fotos met een verbazingwekkend hoge resolutie vastleggen. Bovendien kunt u afdrukken zonder dat daarvoor een pc nodig is, aangezien de COOLPIX 8400 het gemak van direct afdrukken via PictBridge biedt. De COOLPIX 8400 is tevens een systeemcamera waarvoor allerlei optionele lensconverters en andere accessoires beschikbaar zijn.

Door de snelle autofocus kunt u gemakkelijk onverwachte momenten vastleggen, terwijl de camera door de lichte, sterke magnesium body in alle situaties gemakkelijk te hanteren is. Dankzij de kantelbare TFT LCD-monitor met 134.000 pixels kunt u eenvoudig fotos kadreren boven uw hoofd, vanaf de heup of vanuit andere originele standpunten. De camera ligt gemakkelijk in de hand en is visueel aantrekkelijk dankzij het ontwerp dat lijkt op dat van de digitale reflexcameras van Nikon en dat is gebaseerd op een ontwerp dat de beroemde industrieel ontwerper Giorgetto Giugiaro exclusief voor Nikon heeft ontwikkeld.

Nikons exclusieve D-Lighting, dat kan worden geselecteerd in de weergavestand, corrigeert automatisch onvoldoende flitslicht of te veel tegenlicht om zo een optimale belichting over het hele beeld te produceren. Bovendien beschikt de COOLPIX 8400 over Nikons eigen functie voor rode-ogenreductie die rode ogen in de meeste situaties automatisch in de camera detecteert en corrigeert.

De COOLPIX 8400 biedt diverse bestandsindelingen waarin u fotos van topkwaliteit kunt opslaan. U kunt fotos zonder verlies opslaan in de indelingen RAW (NEF) en HI (TIFF-RGB). Er zijn ook diverse indelingen met compressie beschikbaar, zoals JPEG EXTRA (circa 1/2) dat een goede balans biedt tussen kwaliteit en bestandsgrootte, FINE (circa 1/4), NORMAAL (circa 1/8) en BASIC (circa 1/16).

Voor situaties waarin u bewegende onderwerpen wilt vastleggen, biedt de COOLPIX 8400 continu-opnamen. Daarnaast kan de COOLPIX 8400 films van tv-formaat met geluid opnemen met een snelheid van 30 bps en biedt de camera een digitale correctiefunctie die het effect van bewegingen tijdens de opname corrigeert. Nadat u opnamen hebt gemaakt, kunt u de COOLPIX 8400 gemakkelijk aansluiten op een tv, zodat u het resultaat zeer eenvoudig aan familie, vrienden of collegas kunt laten zien.

De COOLPIX 8400 is niet alleen een van de meest geavanceerde modellen uit de populaire COOLPIX-reeks van digitale cameras, het is ook de eerste die DDL-flitsmogelijkheden biedt bij gebruik met de externe SB-800 of SB-600 Speedlight. Een andere nieuwe functie is automatische kleurverbetering. Deze handige functie, die diverse geavanceerde Nikon-technologieën combineert, legt kleuren nauwkeurig vast, analyseert ze en stelt ze bij, waarna het eindresultaat er aantrekkelijker uitziet.

De creatieve mogelijkheden van de COOLPIX 8400 kunnen worden uitgebreid met een verzameling optionele converterlenzen, waaronder groothoek- en teleconverterlenzen, waarvan er één - de TC-E3PF - een Phase Fresnel-lens (PF) gebruikt die is gemaakt met behulp van de unieke productietechnologie van Nikon. Deze lens biedt 3x vergroting, terwijl de afmetingen en het gewicht aanzienlijk zijn afgenomen vergeleken bij een conventionele teleconverter met dezelfde verlenging. Dankzij de unieke PF-technologie van Nikon is de nieuwe 3x teleconverterlens werkelijk van zakformaat.

De COOLPIX 8400 is ook USB-compatibel, zodat gegevens zeer eenvoudig naar de pc kunnen worden overgezet. Bovendien wordt de camera geleverd met de PictureProject-software van Nikon. Met PictureProject kunt u niet alleen uw fotos gemakkelijk bekijken en bewerken, de software is ook zo ontworpen dat nieuwe mogelijkheden kunnen worden toegevoegd zodra Nikon ze beschikbaar stelt.

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe producten verwijzen wij u graag naar de Nikon Product Catalogus op www.incabv.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op pers@incabv.nl.

Inca Import BV (Nikon importeur Nederland)
Postbus 354, 2000 AJ, Haarlem
tel. 023-5101910
fax. 023-5243551

Specificaties en uitrusting kunnen worden gewijzigd zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant. (c) 2004 Inca Import b.v. namens NIKON CORPORATION, Japan.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

13 okt 04 16:27