INCA IMPORT BV

Nikon COOLPIX 4800 - Veelzijdige camera met bijzondere Zoom

De camera die zorgt voor plezier en flexibiliteit in digitale fotografie, die gemakkelijk in gebruik is, beschikt over een 8,3x optische zoom en een resolutie van 4,0 megapixels.

Nikon, wereldleider op het gebied van digitale en traditionele cameras, heeft vandaag de introductie aangekondigd van de COOLPIX 4800. Het gaat hier om een compacte digitale camera van hoge kwaliteit, die is voorzien van 4,0 megapixels effectief in combinatie met een veelzijdige 8,3x-optische-Zoom-Nikkor-ED-objectief van glas, en die met een aantal functies is uitgerust die de bediening uiterst gemakkelijk maken. De COOLPIX 4800 zorgt voor plezier en flexibiliteit bij het maken van fotos.

Een van de meest in het oog springende voorzieningen van de COOLPIX 4800 is het krachtige 8,3x-optische-Zoom-Nikkor-ED-objectief. Dit objectief beschikt over een brandpuntsafstandsbereik dat overeenkomt met dat van een 36-300 mm-objectief bij 35mm-fotografie, en kan binnen
1,3 seconden zoomen van de het ene naar het andere uiterste zoomstand. Allerlei composities van groothoekopnamen tot telefotografie worden hierdoor mogelijk. Afgezien van de beide lenzen van ED-glas bevindt zich binnen de compacte camera een lens met twee asferische oppervlakken. Verder beschikt de camera over een macrostand, waarmee tot op 1cm opnamen kunnen worden gemaakt.

Ondanks de uitgebreide mogelijkheden is de COOLPIX 4800 gemakkelijk te bedienen. Deze lichtgewicht camera is compacter dan welke andere digitale camera dan ook in deze klasse. De camera is voorzien van een goed ontworpen handgreep waarmee deze tijdens het maken van opnamen gemakkelijk hanteerbaar blijft. Verder zijn alle keuzeknoppen en bedieningselementen aan de achterkant van de camera ondergebracht, zodat de bediening nog intuïtiever wordt. Elke knop heeft slechts één functie, zodat er geen risico van verwarring meer is. De hoge-resolutie-EVF (elektronische zoeker) verhoogt tijdens het maken van opnamen de nauwkeurigheid van de compositie door de beelddekking van 97%. Verder is de COOLPIX 4800 voorzien van een grote
1,8-inch-monitor, ideaal bij het maken en terugkijken van opnamen.

De digitale technologieën van Nikon hebben een nog hoger niveau van kwaliteit en flexibiliteit bereikt. Een 1/2,5-inch CCD-sensor van 4,0 miljoen pixels zorgt voor uitzonderlijke detaillering. De uiterst precieze matrixmeting met 256 segmenten zorgt bij het maken van opnamen in een breed scala van verschillende situaties voor consistente resultaten van hoge kwaliteit. Verder is de COOLPIX 4800 voorzien van de innovatieve BSS (Best Shot Selector) van Nikon, en de AE-BSS (Automatische belichting-BSS). Indien BSS is geactiveerd, maakt de camera tot 10 opnamen. Alleen de scherpste wordt vervolgens in het geheugen opgeslagen. Indien AE-BSS is ingeschakeld, heeft de camera de mogelijkheid automatisch uit vijf opnamen één opname met de beste belichting te selecteren. De COOLPIX 4800 blinkt zelfs uit in omstandigheden met weinig licht. De ruisonderdrukking zorgt voor behoud van kwaliteit van opnamen met langere belichtingstijden. De AF-hulpverlichting zorgt voor scherpstelling op donkere plaatsen, in combinatie met het voordeel van de nieuw-ingebouwde Speedlight-flitser.

Bij vele digitale cameras kunnen de technisch hoogstaande voordelen niet worden benut, tenzij de gebruiker over een diepgaand begrip van het functioneren van de camera beschikt. Met de COOLPIX 4800 is dit niet zo. Er kunnen 15 verschillende onderwerpsstanden worden gekozen, waardoor het gemakkelijk wordt uitstekende opnamen te maken. Verder zijn vier van deze standen voorzien van compositie-assistentie, waarmee hulp geboden wordt bij de compositie, zelfs in de moeilijkste gevallen.

De COOLPIX 4800 kan worden gebruikt in combinatie met de populaire SD-geheugenkaarten, waardoor het opslaan van opnamen gemakkelijk wordt. Bovendien beschikt de COOLPIX 4800 over ongeveer 13,5 MB intern geheugen, waardoor u altijd klaar bent voor het maken van opnamen, ook als u geen geheugenkaart gebruikt. Met de COOLPIX 4800 kunt u met één enkele oplaadbare Li-ion-batterij EN-EN1 het indrukwekkende aantal van 240 opnamen maken. Of u kunt met één 2CR5-lithium- wegwerpbatterij tot 360 opnamen maken.

Voor opnamen van een snel bewegend onderwerp, biedt de COOLPIX 4800 de continu-opnamemogelijkheid tot 8 beelden bij 1,5 bps. Hij is voorzien van een handige 3-opnamen-buffer-functie en biedt de innovatieve Multi-Shot-functie, waarmee 16 opéénvolgende opnamen kunnen worden gemaakt die vervolgens tot één enkel beeld worden gecombineerd. Om bij het vastleggen de expressie van de bewegingen verder te kunnen vergroten, biedt de COOLPIX 4800 ook filmopnamen met geluid, waarbij tv-formaat films met een vloeiend tempo van 15 bps kunnen worden opgenomen. De COOLPIX 4800 is bovendien uitgerust met de handige Spraakmemo-functie, waarbij 20 seconden geluid aan stilstaande beelden kan worden toegevoegd.

De COOLPIX 4800 voorziet zelfs in een opwindende reeks voorzieningen die niet met het maken van fotos te maken hebben, maar die wel voor meer plezier zorgen. Met de nuttige tijdzone-instelling wordt de COOLPIX 4800 een ideale reisgenoot, waarbij u eenvoudig de van toepassing zijnde tijdzone op de camera kunt selecteren, zodat u de juiste lokale tijd kunt instellen. Direct afdrukken is mogelijk zonder dat u een pc nodig hebt, indien u de COOLPIX 4800 gebruikt in combinatie met printers die geschikt zijn voor PictBridge. Verder wordt de COOLPIX 4800 ook geleverd met de nieuwe PictureProject-software van Nikon, een opwindende verbetering waarmee gemakkelijk bekijken, eenvoudig bewerken en een reeks andere voorzieningen die verder aan het plezier van digitale fotografie bijdragen mogelijk worden.

Voor een nadere kennismaking met de nieuwe producten verwijzen wij u graag naar de Nikon Product Catalogus op www.incabv.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht op pers@incabv.nl.

Inca Import BV (Nikon importeur Nederland)
Postbus 354, 2000 AJ, Haarlem
tel. 023-5101910
fax. 023-5243551

Specificaties en uitrusting kunnen worden gewijzigd zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant. (c) 2004 Inca Import b.v. namens NIKON CORPORATION, Japan.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

13 okt 04 16:34