B EN W BERICHTEN 2004 - 38 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 12 OKTOBER

Algemene Zaken

1. (12-10) Het College van B en W stelt de Burgerzaal ter beschikking voor een debatbijeenkomst op 24 november met kinderen van Rotterdamse Speeltuinverenigingen. Ongeveer 60 kinderen zullen debatteren over wat zij belangrijk vinden aan hun speelomgeving. Wethouder Van Sluis (o.m. Werkgelegenheid) neemt deel aan het debat en zal aansluitend de prijs voor de beste Rotterdamse speeltuin uitreiken.

2. (12-10) Burgemeester Opstelten is op woensdag 3 november om 17.00 uur gastheer in de Burgerzaal tijdens een ontvangst voor zestig reders uit de Benelux die regelmatige gebruikers zijn van de Rotterdamse haven.

3. (12-10) Het College heeft het Crisisbeheersingplan geactualiseerd en opnieuw vastgesteld als gevolg van de invoering van de Wet Kwaliteitsbevordering rampenbestrijding die op 1 juli jl. inwerking is getreden. Het Crisisbeheersingplan is het rampenplan van de gemeente Rotterdam zoals bedoeld in de Wet rampen en zware ongevallen. Elke gemeente is verplicht om een soortgelijk plan vast te stellen en te beoefenen.

Beleid

1. (12 -10) Het College heeft besloten om in het kader van de Invoeringswet Werk en Bijstand E 92.760 terug te vorderen. Dit bedrag wordt vermeerderd met de opgelegde bijdragen in kosten van bijstand voor de toekomst.

2. (12-10) Het College heeft besloten om in het kader van de Invoeringswet Werk en Bijstand E 45.710 terug te vorderen. Dit bedrag wordt vermeerderd met de opgelegde bijdragen in kosten van bijstand voor de toekomst.

3. (12-10) Het College heeft besloten om een ten onrechte betaald bedrag van E 1.959,51 terug te vorderen.

4. (12-10) Het College heeft besloten om een ten onrechte betaald bedrag van E 725,44 terug te vorderen.

5. (12-10) Het College heeft een nieuwe verordening voor woon- en bedrijfsschepen opgesteld. In de nieuwe verordening wordt een aantal belangrijke zaken ten aanzien van woon- en bedrijfsschepen geregeld. Daarbij gaat het onder meer om de aanwijzing van ligplaatsen, eisen ten aanzien van de bouw, welstand en brandveiligheid. Ten aanzien van de brandveiligheid gelden voor nieuwe woonschepen én voor woonschepen die ingrijpend worden verbouwd strengere regels. Eigenaren van bestaande woonschepen krijgen voorlichting, waarbij wordt gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid. Voordat de verordening ter vaststelling aan de raad wordt gestuurd, wordt advies ingewonnen bij de deelgemeenten.

6. (12-10)Het College heeft het voorontwerpbestemmingsplan 'Rotterdam Airport' vrijgegeven voor inspraak en overleg met de betrokken instanties.

7. (12-10) Het College stelt de gemeenteraad voor opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen in de Oranjebuitenpolder.

8. (12-10) Het College heeft besloten ongeveer 5428 m2 grond ten noorden van de Reyerdijk, gelegen in de Heemtuin, te verkopen ten behoeve van de bouw van 61 woningen door Proper-Stok Woningen b.v.

9. (12-10) Het College heeft besloten tot verkoop van een perceel grond aan de Olympiaweg aan Woonbron Maasoevers voor de bouw van 41 woningen en de aanleg van 17 parkeerplaatsen.

10. (12-10) Het College heeft kennis genomen van de rapportage over de voortgang van het project Rotterdam Centraal in het 1e en 2e kwartaal van 2004 van de stuurgroep Rotterdam Centraal. Het College heeft de rapportage ter kennisneming naar de raadscommissie Fysieke Infrastructuur en Verkeer gezonden.

11. (12-10)Het college van B en W stelt de raad voor om het 'huisvestingsprogramma onderwijs 2004' te herzien voor wat betreft de eerste inrichting onderwijsleerpakket en de beschikbaarstelling van meubilair voor een aantal scholen. Het gaat om een extra bedrag van E 191.712,68. Deze aanpassing is nodig omdat aan een aantal scholen te weinig en aan een aantal scholen te veel geld is toegekend.

12. (12-10)Het college van B en W stelt in totaal een bedrag van E 1.149.005 beschikbaar voor de permanente uitbreidingen en renovatie van Rotterdamse scholen. Het bedrag komt uit de gereserveerde middelen van de meerjarenraming 2003-2006. De middelen worden beschikbaar gesteld voor de volgende scholen: Het Ammancollege, De Beatrixschool, Concordia, Mr. van Eijck, De Globe, De Globetrotter, De Hoeksteen, 't Landje, De Rotterdamse Scholengemeenschap, De Schalm, Dr. A. van Voorthuysen, De Willeboer en Willibrord.


---- --