Politie Zeeland


W-9799-2004 Winkeldiefstal

Woensdag omstreeks 11.40 uur werden door een onbekende man vanaf een kledingrek voor een winkelpand in de Korte Geere in Middelburg drie broeken gestolen.
De man ging er met de kledingstukken op de fiets vandoor. Een stadswacht, die in de buurt was, is nog achter de fietser aangerend, maar kon hem niet meer te pakken krijgen. De broeken hebben elk een waarde van enkele tientallen euro's.


Z-9800-2004 Tasjesroof

In de Debussyhof in Terneuzen werd dinsdag tussen 16.15 en 16.30 uur een 76-jarige inwoner uit die plaats van zijn tas beroofd.
Hij reed op zijn scootmobiel over de Chopinlaan in de richting van de Bachlaan. In een boodschappenmandje voor op het stuur lag zijn tas. Toen twee fietsers naast hem kwamen rijden kreeg hij van een van hen een duw en hij bemerkte even later dat zijn tas uit de boodschappenmand verdwenen was. In de tas zaten o.a. een gsm, persoonlijke papieren, enkele euro's en gereedschap.


Z-9801-2004 Aanhouding

Woensdag rond 12.30 uur is in een woning in Eede een 34-jarige inwoner van de gemeente Sluis aangehouden.
De man wordt ervan verdacht een 54-jarige inwoner uit diezelfde gemeente, tijdens een woordenwisseling, te hebben geslagen en te hebben bedreigd.


O-9802-2004 Automobiliste door twee vrouwen mishandeld

Op de Schoorsezeedijk in Schore is woensdagmorgen rond 11.40 uur een 27-jarige automobiliste uit Zierikzee door twee vrouwen mishandeld.
De aanleiding was een verkeerssituatie waardoor onenigheid was ontstaan tussen de automobiliste uit Zierikzee en de onbekend gebleven automobiliste.
De Zierikzeese automobiliste werd tot stoppen gedwongen waarna ze door de bestuurster en haar inzittende werd geslagen en aan haar haren werd getrokken.
De vrouw heeft aangifte bij de politie gedaan en deze onderzoekt de zaak.

O-9803-2004 Aanrijding Kruiningen
Op de kruising Zanddijk / N289 te Kruiningen vond woensdagmiddag om 12.05 uur een aanrijdingn plaats.
Een 69-jarige automobiliste uit de gemeente Reimerswaal had te laat in de gaten dat haar voorganger, een 51-jarige automobilist uit Breda, afremde.
Er was enkel blikschade.

W-9804-2004 Aanhoudingen voor bedrijfsinbraken
Afgelopen weken zijn zeven verdachten aangehouden die bekend hebben te hebben ingebroken in het Stadskantoor te Middelburg, het Streeklaboratorium te Middelburg, het verzorgingstehuis Ter Valcke in Goes en het Medisch Centrum in Middelburg.
Zes verdachten zitten nog in hechtenis, één verdachte is in vrijheid gesteld.
Bij de inbraken is een grote hoeveelheid computerapparatuur weggenomen.
Zes verdachten zijn op heterdaad aangehouden nabij het Medisch Centrum in Middelburg dankzij de oplettendheid van passanten en buurtbewoners.