De Unie


Laatste nieuws
De Unie Zorg en Welzijn en NU'91 tegen stakingen

Culemborg/Utrecht, 13 oktober 2004 - De Unie Zorg en Welzijn en NU91 (samen bijna 40.000 leden in de zorg) zijn tegen het kabinetsbeleid. Wij hebben dan ook de manifestatie van 2 oktober ondersteund. Wij vinden echter dat derden (patiënten en werkgevers) niet de dupe mogen worden van vervolgacties. Daarom roepen wij, in tegenstelling tot de andere zorgbonden, niet op tot werkonderbrekingen en/of zondagsdiensten op 11 november. De Unie Zorg en Welzijn en NU91 varen hun eigen koers.

Wij vinden dat acties niet gericht mogen zijn tegen patiënten en werkgevers. Met vergaande stakingsacties worden de patiënten getroffen. Erger nog, zij worden nu 3 keer getroffen: ze zijn afhankelijk van zorg, zij zijn ook slachtoffer van de maatregelen van dit kabinet en nu wordt hen deze zorg ontnomen door de acties op 11 november.

NU91 en De Unie Zorg en Welzijn zijn niet tegen acties. Maar het moet dan wel gaan om patiëntvriendelijke acties. Het kabinetsbeleid heeft grote gevolgen voor de zorgsector, voor zowel de werkenden in de zorg als de gebruikers. Daarom zullen wij druk blijven uitoefenen op Den Haag.

* De Unie Zorg en Welzijn

* NU'91

woensdag, 13 oktober 2004