Politie Amsterdam-Amstelland

Man gearresteerd na mishandeling bejaarden

13-10-2004. Dinsdagochtend rond halftwaalf arresteerde de politie een 30-jarige man nadat hij twee bejaarden had mishandeld De man gaf eerst een 75-jarige vrouw zonder aanleiding een duw in de rug waardoor zij viel. De man sloeg en schopte haar vervolgens.

Omstanders schoten de vrouw te hulp, waarna de man wegliep. Een paar honderd meter verder viel hij een 77-jarige man aan. Die kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Getuigen achtervolgden de dader, waarna agenten de verdachte konden arresteren.

---

Overlast platform Dennenrode aangepakt
13-10-2004. De politie hield op maandag en dinsdag verkeerscontroles op het parkeerplatform van de flat Dennenrode. De locatie werd uitgekozen omdat dealers, verslaafden en snorders hier veelvuldig overlast veroorzaken.

Tijdens de controles werden 150 personenauto's en bestuurders gecontroleerd. Tien bestuurders werden gearresteerd, twee omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken en acht omdat zij nog een boetes moesten voldoen.

Drie illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen werden gearresteerd, terwijl twee auto's wegens technische gebreken in beslag genomen werden. Verder werden er 40 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

13-10-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart voor één arresteerden agenten een 32-jarige man in een café aan de Weesperzijde.

De man had van het biertje van een ander gedronken. Toen hij daarover aangesproken werd, smeet hij glazen van de bar. Personeel en cafébezoekers wilden hem de zaak uitzetten, maar hij bedreigde ze met een barkruk. Agenten konden de amokmaker snel in de boeien slaan.

Op het politiebureau bleek dat hij nog ruim 1000 euro aan boetes moest betalen. Hij kreeg een proces-verbaal voor vernieling en bedreiging en moet, indien hij de boetes niet kan betalen, vervangende hechtenis uitzitten.
Manicurezaak overvallen
13-10-2004. Dinsdagmiddag rond halfdrie werd een manicurezaak aan het Jan Springerhof overvallen door een gewapende en gemaskerde man. Naast de eigenaresse waren vier klanten aanwezig. De gemaskerde man bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen en eiste geld. Met een geldkistje verliet hij vervolgens het pand.