Provincie Zuid-Holland

Europa

Gebiedsprogramma's

Substantiele bijdrage Provincie aan Floriade 2012 in Drechtsteden 13 October 2004



`De provincie verleent een substantiële bijdrage aan de Floriade, als die in 2012 in de Drechtsteden georganiseerd wordt', zegt gedeputeerde L.E. (Leen) van der Sar, naar aanleiding van de vergadering van Gedeputeerde Staten. Op vrijdag 8 oktober trok Rotterdam haar kandidatuur in, zodat voor Zuid-Holland alleen de Drechtsteden overblijven als mogelijke kandidaat voor Floriade 2012.

Door een bijdrage te leveren aan de Floriade 2012, kan de provincie meewerken aan een betere bereikbaarheid en een impuls geven aan toerisme, recreatie en werkgelegenheid in de Drechtsteden. De heer Bandell, voorzitter van het Drechtstedenbestuur, heeft onlangs een plan voor de toekomst van de Drechtsteden gepresenteerd. De provincie heeft als reactie daarop aangegeven gericht mee te willen investeren in de Drechtsteden. De Floriade 2012 wordt gezien als een belangrijk onderdeel van die investering.

Floriade 2012 in de Drechtsteden
De Drechtsteden hebben het plan (bidbook) voor de Floriade 2012 gereed. De provincie vond daarin een aantal belangrijke aanknopingspunten om hieraan mee te werken en een bijdrage te leveren. Zo moet de Floriade 2012 een tuinbouwkarakter krijgen, met daarin aandacht voor het Zuid-Hollands glastuinbouwcomplex. Ook is het mogelijk een bezoek aan de Floriade 2012 te combineren met een bezoek aan Kinderdijk, de binnenstad van Dordrecht of de Biesbosch. Water en vervoer over water vormen een onlosmakelijk onderdeel van de Floriadeplannen. Door het gebruik van de FastFerry wordt de relatie met Rotterdam gelegd; ook zal er gebruik worden gemaakt van de waterbus. De tentoonstelling krijgt een deels drijvend karakter, waardoor er een nieuw aspect wordt aangeboord. Verder heeft de Floriade 2012 tot gevolg dat een deel van het natuurgebied in de Sophiapolder sneller te realiseren is.

Floriade 2012 in de Drechtsteden is overigens nog geen gelopen race. Het plan moet nog in de gemeenteraden worden behandeld. De Tuinbouwraad zal op 8 december 2004 een definitieve keuze maken.

Bron: afdeling Communicatie tel: 070 - 441 66 22

Contact en adres

Veel gestelde vragen

Politiek prikbord
algemeen menu

Over de provincie

Gedeputeerde Staten

Provinciale Staten

Gemeenten

Bestuurlijke zaken