Nederlandse Politiebond


Vakcentrales sturen kabinet brief n.a.v. 2 oktober

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2004.

foto: Dick Harte

De vakcentrales FNV, CNV en MHP hebben het kabinet Balkenende-II een brief gestuurd naar aanleiding van de massale protestdemonstratie 'Nederland verdient beter!' op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.

In deze brief - verstuurd op donderdag 7 oktober - constateren de vakcentrales dat het kabinet vasthoudt aan zijn standpunten en op geen enkele manier gehoor geeft aan het afkeurende signaal van 300.000 mensen in Amsterdam en bijna 15.000 virtuele demonstranten - om nog maar te zwijgen van de vele duizenden steunbetuigingen.

Citaat uit de brief: 'Vakbonden en bemiddelaars zijn welkom om te praten, zo laat de waarnemend minister-president Zalm weten, maar elke concrete handreiking die een oplossing zou kunnen bieden ontbreekt.'

De FNV, CNV en MHP doen vervolgens een dringend beroep op het kabinet om alsnog te besluiten tot een ander beleid voor VUT/prepensioen en levensloop, WW, WAO, werkzekerheid, ziektekosten en arbeidsverhoudingen.

Citaat uit de brief: 'Als u niet bereid bent die stap te zetten zal door de diverse bonden van de drie vakcentrales de komende maanden op verschillende wijzen acties worden gevoerd in de bedrijven en sectoren en gericht blijven tegen het beleid van kabinet en werkgevers.'

Een afschrift van deze brief is verstuurd naar de Tweede Kamer.

De letterlijke tekst van de brief is te lezen en te downloaden via de button DOWNLOADS bovenin de homepage van de NPB-website. De brief is te vinden in de categorie BELEIDSNOTITIES.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 13 10 2004 NPB