Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

Woerden, 13 oktober 2004

Telewerken: U hebt het openbaar vervoer niet nodig om donderdag gewoon aan het werk te gaan!

Stichting Nederlands Telewerkforum adviseert iedereen om donderdag, de stakingsdag van het openbaar vervoer, thuis te werken. Daarmee wordt de stakingsellende tot een minimum beperkt voor werkgevers en werknemers.

De voordelen van (tel)ewerken zijn bekend: minder files, minder CO2, geen tijdverlies, lagere huisvestingskosten en minder werkstress doordat een betere combinatie van werk- en privé-taken mogelijk is (waardoor weer lager ziekteverzuim). Om te kunnen (tel)ewerken is het belangrijk dat de medewerker beschikt over een PC of laptop en een (breedband)internet verbinding.

Stichting Nederlands Telewerkforum bevordert al sinds 1995 het tijd- en plaatsonafhankelijke werken (e-werken) in Nederland, en geeft onafhankelijke adviezen aan organisaties bij de invoering daarvan. Maar liefst een kwart van de gehele werkzame bevolking in ons land is momenteel in staat om te (tel)ewerken; in verhouding tot het aantal werkzame personen is dat 25 %, en daarmee staat Nederland onbetwist aan de top in de wereld.


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht