STAATSLOTERIJ

Endemol maakt nieuwe programma's Staatsloterij bij RTL 4


- Producent wint uitgeschreven 'pitch'-

Den Haag, 13 oktober 2004 - Endemol maakt vanaf januari 2005 het nieuwe televisieprogramma voor de Staatsloterij en RTL 4. De producent is winnaar geworden van een zogeheten 'pitch' die was uitgeschreven door de Nederlandse Staatsloterij en RTL Nederland waarbij verschillende productiemaatschappijen hun ideeën konden indienen. Het nieuwe format zal maandelijks worden uitgezonden en vervangt vanaf 1 januari 2005 de huidige (ook door Endemol geproduceerde) 'Staatsloterijshow'. Endemol produceert in 2005 dertien afleveringen van het nieuwe programma. De naam en de presentatie zijn op dit moment nog niet bekend.

Ook is bekend geworden dat Endemol nog een ander nieuw programma gaat maken voor de Nederlandse Staatsloterij en RTL Nederland. Het betreft een nieuw format waarbij Dayzers, de weekloterij van de Nederlandse Staatsloterij, centraal staat. Dit nieuwe programma is vanaf januari 2005 iedere maandagavond te zien op prime-time (20.30 uur) bij RTL 4. Endemol maakt vooralsnog negen afleveringen van het nieuwe Dayzers programma.

Over de inhoud van deze twee nieuwe programma's kunnen op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan.

Over de Nederlandse Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij spelers het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (