Gemeente Tiel


Tiel krijgt twee sprekende afvalbakken

In het centrum van Tiel komen twee sprekende afvalbakken te staan. Bij cafetaria 't Veerhuis aan de Waalkade en bij restaurant De Pepermolen aan de Voorstad worden woensdagmiddag 13 oktober prullenbakken geplaatst met daarin een spraakmodule. Voorbijgangers krijgen voortaan een bedankje te horen als ze afval in één van deze twee bakken gooien.

De twee sprekende afvalbakken zijn aangeschaft door Tiel Natuurlijk Schoon, een project dat voortkomt uit de Tielse Methode. Het initiatief Tiel Natuurlijk Schoon is erop gericht om zwerfvuil in de stad te verminderen door op diverse manieren aandacht aan dit probleem te besteden. Tiel Natuurlijk Schoon heeft dit jaar onder meer verschillende projecten op scholen ondersteund.

Met de aanschaf van de twee sprekende afvalbakken wil Tiel Natuurlijk Schoon op een positieve manier bijdragen aan een schoner centrum. Behalve van het winkelende publiek is hiervoor ook de steun van ondernemers nodig. Daarom ontvangen zij deze woensdagmiddag een kleine attentie, die hen wordt uitgereikt door jeugdleden van de Scouting Phoenix.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2004