Provincie Groningen

Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
telefoon 050 - 316 49 11
fax 050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Subsidie voor industriepark Leek & Keying Noord 13 oktober 2004

Vanuit de bestuurscommissie Economische Zaken en Toerisme van het SNN is ruim 1,5 miljoen euro subsidie toegekend aan tweetal projecten in het kader van het Ruimtelijk-Economisch ontwikkelingsprogramma Kompas voor het Noorden.

Het gaat om projecten die aansluiten bij de inhoud van het Kompasprogramma en bijdragen aan het realiseren van de hoofddoelstelling: het duurzaam versterken van de ruimtelijke economische structuur van Noord-Nederland.

Duurzame revitalisering industriepark Leek
Het project van de gemeente Leek betreft de revitalisering van het industriepark Leek en is gericht op fysieke revitalisering, verduurzaming, het opzetten van een parkmanagement organisatie en het realiseren van toekomstvaste ICT-infrastructuur. Het terrein stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw en is verouderd. Het terrein kent ruimtelijke en milieu problemen en er is sprake van leegstand. Duurzame revitalisering is noodzakelijk. Doel van het project is het duurzaam revitaliseren van industriepark Leek, zodat het weer een aantrekkelijke vestigingslocatie voor de huidige en nieuwe bedrijven. Door maatregelen te nemen gericht op het verbeteren van de ontsluitingsstructuur, fietsvoorzieningen, riolering, groenstructuur, bewegwijzering en de beeldkwaliteit wil de gemeente Leek het terrein weer aantrekkelijker maken als vestigingsplaats voor bedrijven en zo de economische functie van het terrein te behouden en te versterken. In totaal wordt EUR 1.680.000,- Kompassubsidie verleend waarvan EUR 840.000,- uit EZ/Kompas-middelen en EUR 840.000,- uit EFRO middelen.

Keying Noord
Keying Noord is een groots opgezet ICT evenement over de kruisbestuiving tussen het bedrijfsleven en de creatieve sector in Nederland. De invalshoek van het project, van de Stichting Audiovisuele Manifestaties (SAM), is een landelijke ontmoeting creëren tussen het bedrijfsleven en de creatieve sector. `Innovatie ontmoet creatie' is het motto van het evenement. Het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Ongeveer 30 Noord-Nederlandse MKB-bedrijven uit de (creatieve) ICT sector presenteren hun producten op dit evenement voor ongeveer 300 bezoekers (potentiële opdrachtgevers).

In Noord-Nederland ligt een grote potentie aan mogelijkheden op het gebied van digitale innovatie. Ook is de creatieve sector in Noord-Nederland zeer actief. De individuele bedrijven in deze sector zijn vaak simpelweg te klein om hun producten aan een breed publiek te tonen. Om dat probleem aan te pakken wordt dit evenement georganiseerd. De beoogde datum voor de eerste editie is november 2004.

In totaal wordt EUR 30.000,- Kompassubsidie verleend volledig uit EZ/Kompasmiddelen.