Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


Vlieland, 13 oktober 2004
PERSBERICHT: KNRM-reddingboot brengt 28 kinderen aan land

Grote groep kinderen van lekgeslagen charter gehaald

De KNRM-reddingboot Graaf van Bylandt heeft vanmiddag 28 kinderen en twee begeleiders aan land gebracht, nadat het charterschip waarop zij voeren zinkende was op de Noordzee. Het schip is door de inspanningen van bergers voor zinken behoed.

Het charterschip, Waddenzee genaamd, kwam om 13.20 uur in het zeegat Stortemelk, tussen Vlieland en Terschelling, in aanvaring met een boei. Hierdoor kreeg het schip lekkage, wat voor de schipper reden was om alarm te slaan. De alarmcentrale alarmeerde de reddingboten Graaf van Bylandt en Huibert Dijkstra van het reddingstation Vlieland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het bergingsvaartuig Typhoon ving de melding op en zette op eigen initiatief ook koers richting de charter. De reddingboten evacueerden de 28 kinderen en hun begeleiders, het bergingsvaartuig zette pompen aan boord van de Waddenzee.
In een goede samenwerking slaagden beide hulpdiensten erin zowel het schip als de opvarenden behouden binnen te brengen. De Graaf van Bylandt bracht de groep kinderen naar Terschelling. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

EINDE PERSBERICHT