Ingezonden persbericht


Persbericht
Hong Kong Electronics Fair in oktober 2004
Nieuw deelnemersrecord met 2.000 deelnemers
september 2004
De belangrijkste elektronicabeurs van de regio, de Hong Kong Electronics Fair van 13 t/m 16 oktober 2004, stevent op een nieuw deelnemersrecord af. Met meer dan 2.000 deelnemers wordt het grootste deelnemersaantal verwacht sinds het begin van de beurs 23 jaar geleden. Vanaf het begin heeft dit evenement zich internationaal tot een absolute 'must' ontwikkeld. Met een groei van het deelnemersaantal met 2,6% ten opzichte van 2003 zet de steile opwaartse trend van de afgelopen jaren zich onverminderd voort. Er worden ca. 48.000 inkopers verwacht.
Van de 23 landen en regio's die dit jaar zijn vertegenwoordigd, presenteren onder andere Canada, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen en Zwitserland zich voor het eerst in Hongkong. Gelijktijdig wordt in samenwerking met de Messe München als 'beurs binnen de beurs' weer de electronicAsia gehouden, die zich tot het vakpubliek voor componenten en modules op het gebied van elektronica en elektronicaproductie richt. 500 bedrijven presenteren zich hier op 11.000 m2. Meer informatie hierover vindt u op www.electronicasia.com/press_rel/aug24.htm.
De organisator, de Hong Kong Trade Development Council, lichtte dit grote deelnemersaantal als volgt toe: "Door het gestaag groeiende succes van de beurs werden we in de afgelopen jaren met ruimteproblemen geconfronteerd. Ondanks het grotere ruimteaanbod dit jaar is opnieuw de maximumcapaciteit bereikt."
Door alle beurshallen, het congresgebouw en de conferentiezalen te benutten, is het nettobeursoppervlak met ca. 5% gestegen tot 30.900 m2. Het deelnemersaantal uit Hongkong en het buitenland is met 3% respectievelijk 2% gestegen.
Het succes van de beurs is niet alleen aan haar lange historie toe te schrijven, maar ook aan de nieuwe facetten die elk jaar worden toegevoegd. In de "Hall of Fame", die in 2003 met veel succes is ingevoerd, zullen ook dit jaar merkproducten en -componenten worden gepresenteerd. De belangstelling onder de deelnemers is met meer dan 150 ondernemingen uitstekend. Ze maken graag gebruik van dit forum om hun merkproducten aan een geïnteresseerd vakpubliek te presenteren. Het nettobeursoppervlak van de "Hall of Fame" is met 30% vergroot zodat een groter scala aan producten en componenten in een ruimere opzet kan worden gepresenteerd. Tot de deelnemers behoren grote namen uit de branche, zoals Haier, TCL, Tomei (Akai, Sansui), Changhong, Midea, BBK, Konka, Hisense, SVA en Digitex. De Belgische exposanten op de Hong Kong Electronics Fair zijn: Leoni Cable Assemblies (stand 3F39) en Velleman Components NV (stands 3F16, 3F18). Nederlandse deelnemers zijn: Freelux BV (stand CHC10), Superphone Telecommunicatie BV (stand CHF14), Tristar Europe BV (stand IL32). Princess Worldwide Limited is groot vertegenwoordigd op de beurs (stands
1K24, 1K26, 1K28, 1K30, 1L27, 1L29, 1L31). Het bedrijf, dat via de vestiging in Hong Kong heeft ingeschreven, heeft onder meer 'ambassadeurs' Tonny Eyk, Cas Spijkers en Felici uitgenodigd mee te gaan naar Hong Kong. Het aanbod op de Hong Kong Electronics Fair wordt gecompleteerd door meerdere parallelprogramma's rondom zeer uiteenlopende thema's. Op de eerste dag wordt een seminar over de markten van opkomende economieën gehouden. Op de tweede dag volgt een conferentie over de wereldmarkt voor elektrische apparaten en productontwikkeling ("World Electrical Appliances Market and Product Development Conference 2004") met als belangrijkste thema de inkoopstrategieën van de grote elektronicaketens. Het thema van de derde dag luidt "Het juiste paspoort voor de juiste markt - China en internationale productcertificering" ("The Right Passport for the Right Place - China and International Product Certification").
Een ander hoogtepunt van het evenement is het bezoek van prominente inkoopdelegaties uit Azië, West-Europa, Midden-Amerika en meerdere regio's met opkomende economieën, zoals Oost-Europa, het Nabije en Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Al deze facetten vormen een garantie dat de Hong Kong Electronics Fair ook dit jaar weer een doorslaand succes wordt. Meer informatie vindt u op http://hkelectronicsfairae.com.

Bel of mail voor nadere informatie:
George M. Ammerlaan

Director Benelux Office
Hong Kong Trade Development Council

Prinsengracht 771
NL-1017 JZ Amsterdam

Tel: +31 20 - 6277101 (in Belgium 0800 - 18888)
Fax: +31 20 - 6228529