Ingezonden persbericht


MEDEDELING VOOR DE PERS

Den Haag, 11 oktober 2004 vl/ca

VOORZITTER THEMACOMMISSIE TECHNOLOGIEBELEID OPENT BIJEENKOMST OVER

NANOTECHNOLOGIE

De voorzitter van de Themacommissie Technologiebeleid, Lousewies van der Laan opent op woensdag 13 oktober om
13.30 uur de bijeenkomst ?Kleine technologie ? Grote gevolgen? in de Oude Zaal van het Tweede Kamergebouw. Dit is het eerste publieke maatschappelijke debat over nanotechnologie in Nederland.

De bijeenkomst staat in het teken van nanotechnologie en is georganiseerd in samenwerking met het Rathenau Instituut, een onafhankelijke organisatie die de maatschappelijke discussie over wetenschap en technologie wil stimuleren.

Nanotechnologie werkt op extreem kleine schaal en is een term voor een aantal fascinerende technologische trends. Ze wordt ingezet voor allerlei terreinen zoals de Informatie en Communicatie Technologie en de medische sector. Toepassingen kunnen uiteenlopen van bijvoorbeeld zonnecrêmes en overige cosmetica tot genetische zelftesten.

Tijdens de bijeenkomst ?Kleine technologie ? Grote gevolgen? ontmoeten de leden van de Themacommissie Technologiebeleid een aantal deskundigen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en maatschappelijke organisaties. De deelnemers gaan met elkaar in debat over actuele ontwikkelingen op het brede gebied van nanotechnologie, de rol van de politiek en overheid en het belang voor de Nederlandse economie.



Ingezonden persbericht