Woensdag te zien bij Team West

Regio 13-10-2004 - Woensdag 13 oktober na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma Team West de volgende onderwerpen te zien. Politie Hollands Midden vraagt getuigen naar aanleiding van een gewapende overval op maandag 4 oktober op een sigarenzaak aan het Professor Kamerlingh Onnesplantsoen.

Twee mannen kwamen omstreeks 16.48 uur de zaak binnen en deden een greep in de kassalade. De 61-jarige eigenaar probeerde hierop één van de mannen tegen te houden, maar werd verwond door een steekvoorwerp, vermoedelijk een mes. De twee overvallers gingen er vandoor. Bij de deur probeerde een Voorschotenaar die net op dat moment de zaak binnenkwam nog één van de daders te beletten weg te komen. De Voorschotenaar liep een kleine wond op door het handgemeen.

De gealarmeerde politie heeft direct het plantsoen afgezet en heeft de omgeving afgezocht met ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond. De daders, één met een Noord Afrikaans uiterlijk en de ander met een donkere huidskleur, wisten echter te ontkomen met een geldbedrag.

In Team West wordt ook aandacht besteed aan een reeks aanhoudingen in de Schilderswijk. De Politie Haaglanden heeft de afgelopen maanden een onderzoek ingesteld naar de overlast van de drugshandel in de wijk. Met de aanhoudingen hoopt de politie dat de drugshandel in de wijk een gevoelige deuk heeft opgelopen. In de uitzending van Team West zal dieper op de zaak worden ingegaan en kunt u de resultaten zien.