MIREC B.V.

SIMS Group Ltd. neemt MIREC over.

13/10/2004

SIMS Group Ltd. neemt MIREC over.

MIREC, marktleider binnen Europa op het gebied van recycling van (afgedankte) elektrische- en elektronische apparatuur en componenten maakt bekend te zijn overgenomen door Sims Group Limited. De Sims Group met vestigingen wereldwijd recycleert diverse soorten einde levensduur produkten, metaalscrap en Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Door deze overname wordt MIREC deel van een bedrijf dat de visie en waarden van MIREC volledig onderschrijft en versterkt zodat verdere ontwikkelingen van recyclingtechnieken en dienstverlening is gegarandeerd. De overname vindt plaats op een moment dat, gedreven door wetgeving en door steeds hogere eisen van MIREC klanten, de marktvraag sterk toeneemt. Deze toename is niet alleen te merken in Nederland maar in heel Europa.

Henk Neutkens en Rene Kik van MIREC Benelux: 'MIREC heeft een uitstekende en langdurige reputatie opgebouwd in hoogstaande en betrouwbare dienstverlening in elektronica recycling. Onze huidige recycling services voor het complete gamma van elektronische producten inclusief beeldbuisglas is geheel in overeenstemming met de AEEA-richtlijn en klaar om uitgebreid te worden naar landen waar de wetgeving op korte termijn geïmplementeerd zal worden.

'De Sims Group voegt veel expertise toe op het gebied van metaal recycling en opent de toegang tot nieuwe markten, tevens verwachten wij dat hun enorme inspanningen op het gebied van R&D op korte termijn zullen leiden tot verdere optimalisatie van recyclingprocessen en hergebruikresultaten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze overname en de synergie voordelen die hieruit voortvloeien geweldige kansen bieden voor MIREC en nog meer mogelijkheden voor onze huidige en de toekomstige klanten.'

Voor de redactie

MIREC heeft een gevestigde naam en reputatie binnen en buiten Europa op het gebied van elektronica recycling, niet in het minst omwille van meer dan 50 jaar ervaring. MIREC biedt een volledig programma van diensten voor recycling, materiaal terugwinning en onderdelen- en producthergebruik voor afgedankte, overtollige, verouderde en/of einde levensduur elektrische en elektronische apparatuur op een pan-Europese schaal.

Sims Group is mondiaal gezien een van de marktleiders op het gebied van metaalrecycling. De divisie in het Verenigd Koninkrijk is vooraanstaand in de ontwikkeling van recycling oplossingen voor nieuwe afvalstromen gebaseerd op veranderende (Europese) wetgeving, nieuwe marktvragen en technologische ontwikkelingen.

De Sims Group stelt zich tot doel om ruimschoots voor het in werking treden van specifieke milieu wetgeving hier passende recycling oplossingen voor beschikbaar te hebben die veelal de geëiste doelstellingen overtreffen. In de UK is men actief met services voor afgedankte voertuigen, autobanden en AEEA incl. CFK houdende koel- en vriesapparatuur.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar: Anita Coensen
040.2508865.

13 okt 04 08:42