Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 42 / 2004)

logo bericht uit maastricht

Afbeelding
Informatieavond De Dousberg

Op maandag 18 oktober wordt in buurtcentrum de Romein een informatieavond gehouden over De Dousberg. Tijdens de bijeenkomst zetten diverse deskundigen de plannen uiteen. De avond begint om 20.00 uur. Het buurtcentrum is gevestigd aan de Potteriestraat in Maastricht.

dotline

Afbeelding
Inloopmiddag Stationsplein

Op donderdag 21 oktober wordt in Hotel L' Empereur een inloop- en informatiemiddag gehouden over de inrichting van het Stationsplein. Aan de hand van tekeningen wordt verteld over de voortgang van het project. De middag duurt van 16.00 tot 19.00 uur.

dotline

Afbeelding
En wie ben jij?

Op 1 januari 2005 treedt de Wet op de uitgebreide identificatieplicht in werking. Vanaf deze datum moet iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien. Geldige bewijzen zijn het paspoort, identiteitskaart of het rijbewijs. Heeft u kinderen ouder dan 14 jaar? Zorg dan dat ze op tijd in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs.

> Brandpreventieweek
> Tweede fase Wet Werk en Bijstand
> Jongerenraad actief in Maastricht
> Bekendmakingen 13 oktober 2004

Informatieavond De Dousberg

Afbeelding Op maandag 18 oktober 2004 vindt er in buurtcentrum De Romein aan de Potteriestraat 30 in Maastricht een informatiebijeenkomst plaats over De Dousberg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Tijdens de avond geeft wethouder John Aarts een toelichting op de stand van zaken en de aanpassingen in het plan zoals deze nu bekend zijn. Stedenbouwkundige de heer Soeters presenteert de plannen. Ten slotte legt projectmanager de heer Litjens de verdere (inspraak)procedure uit.

Zwembad
Het project De Dousberg omvat, naast de bestaande sportvoorzieningen in het gebied, de realisering van vakantieappartementen en woningen, een hotel, een golfbaan en een health- en tenniscentrum. Ook wordt het bestaande zwembad gerenoveerd, waarbij minimaal het vijftig meter buitenbad behouden blijft. De exploitatie van het zwembad blijft in handen van de gemeente. De bestaande verkeers- en wandelroutes in het gebied blijven voor het publiek toegankelijk. De toegankelijkheid op de berg wordt zelfs uitgebreid.

Nabij het zwembad, op de hoek bij de Via Regia, zijn zestig woningen aan het programma toegevoegd. Deze extra bebouwing is bedoeld voor permanente bewoning. De eerste stedenbouwkundige schetsen laten zien dat de woningen zo worden ingepast dat deze zijn afgeschermd voor het zicht vanuit Pottenberg. Ook een beperkt deel van de reeds geplande recreatieve wooneenheden worden mogelijk omgezet naar woningen voor permanente bewoning.

Bestemmingsplan
Het totaalbeeld van de bebouwing blijft met deze aanpassingen grotendeels gelijk. Het beperkt aangepaste plan zal nagenoeg volledig inpasbaar zijn in het inmiddels goedgekeurde bestemmingsplan. Voor een beperkt deel van het gebied met de permanente bewoning zal de komende maanden een procedure van bestemmingsplanaanpassing worden gevoerd, waarvoor formele inspraak zal worden geboden.

Ook wordt de verkeersregelinstallatie aangepast op de kruispunten Viaductweg - Willem Alexanderweg en Bosscherweg - Fransensingel - Boschstraat. Met behulp van de verkeerscentrale wordt aan de hand van de actuele wegsituatie bepaald op welk moment het doseerpunt in werking moet treden. Met de werkzaamheden wordt in week 44 gestart, maar het systeem werkt pas als ook de verkeerscentrale klaar is. Volgens planning is dit week 46.


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel