Ingezonden persbericht

Persbericht

Samenwerking Sony en Utimaco

Sony VAIO notebooks en desktops nu standaard voorzien van encryptiesoftware


- SafeGuard® PrivateDisk vanaf nu standaard geïnstalleerd op de laatste versie Sony VAIO notebooks & desktops
- SafeGuard® PrivateDisk beschermt data tegen onbevoegde toegang
- Geëncrypteerde virtuele diskdrives eenvoudig geïnstalleerd op VAIO notebooks en desktops en mobiele media, zoals Sony memorysticks

Arnhem, 13 oktober 2004 - Alle Sony VAIO notebooks en desktops zijn vanaf nu van SafeGuard® PrivateDisk voorzien. Deze beveiligingsoplossing van Utimaco creëert een virtuele, geëncrypteerde diskdrive op de Sony VAIO die waardevolle en vertrouwelijke data op betrouwbare wijze beveiligt. Utimaco en Sony hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Kopers van de VAIO-computers kunnen de 'try and buy'-versie van de SafeGuard® PrivateDisk de eerste 60 dagen gratis uitproberen, voordat zij beslissen of ze een reguliere licentie kopen.

Elk jaar kopen honderdduizenden particuliere gebruikers en kleine en middelgrote bedrijven VAIO notebooks en desktops. Alle nieuwe VAIO gebruikers die hun data tegen ongeautoriseerd gebruik willen beschermen, profiteren nu van de samenwerking tussen Sony, marktleider op het gebied van consumentenelektronica, en Utimaco, de mobiele data-security specialist. SafeGuard® PrivateDisk, ontwikkeld door Utimaco, brengt waardevolle, gevoelige data onder in een 'elektronische kluis' die gebruikers kunnen installeren op hun harde schijf, op netwerkmappen, op Sony memorysticks of op andere mobiele media zoals USB en flashgeheugens, cd-roms, dvd's en diskettes.

De gebruiker hoeft zich niet door een enorme handleiding te worstelen, omdat SafeGuard® PrivateDisk gebruiksvriendelijk is en naadloos past in een vertrouwde werkomgeving. Voor de gebruiker is er geen verschil tussen het gebruik van een 'virtuele' en een 'normale' diskdrive. Beide drives maken, bewaren en kopiëren bestanden op gebruikelijke wijze.

"Door met Utimaco samen te werken, reageert Sony op de groeiende vraag naar beveiligingsoplossingen van particuliere gebruikers en vanuit het MKB", zegt Gildas Pelliet, vice-president van Sony Information Technology Europe. "Dat maakt ons één van de eerste leveranciers die de hardware in combinatie met de encryptie-oplossing aan dit eindgebruikerssegment aanbiedt."

"Utimaco's beveiligingsoplossingen worden al door talloze grote organisaties als standaardtoepassing gebruikt. Met Sony kunnen we ons nu aansluiten bij de softwareproducenten die zich traditioneel op het MKB en de particuliere eindgebruiker richten," verklaart Rolf Wassermann, vice-president van Personal Device Security van Utimaco Safeware. "Samen kunnen Utimaco en Sony echte toegevoegde waarde leveren aan elke mobiele gebruiker die zijn vertrouwelijke informatie wil beveiligen."

Kijk voor meer informatie over SafeGuard® PrivateDisk op: http://www.utimaco.com/sg-privatedisk

INFOSECURITY.NL 2004
Bezoek de stand van Utimaco (8.F.045) op de InfoSecurity 2004 beurs op 13 en 14 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht.

Over Sony VAIO:
Zes jaar geleden introduceerde Sony de VAIO als een intermediair tussen twee voorheen gescheiden werelden. Sony weet hoe belangrijk technologie is, zowel op werk als in vrije tijd, en heeft met de VAIO naar manieren gezocht om elke vorm van audiovisueel entertainment met alle aspecten van informatietechnologie te combineren. Met behulp van innovatieve technologie is Sony er met de VAIO in geslaagd producten en unieke software met elkaar te verbinden, zodat digitale content op een geheel nieuwe wijze kan worden beheerd.

Over Utimaco Safeware AG:
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com



Ingezonden persbericht