Politie Friesland

Politieberichten van 12/10 13.00 uur t/m 13/10 07.00 uur

Fryslân 13-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Terherne: inbraak kantoor/winkel
Maandagavond of nacht is ingebroken in een kantoor en winkelpand aan de Koailaan. Men kwam in het kantoor na het openbreken van een deur. Via een gat in een gipswand kon men in het winkelgedeelte komen. Daar werden twee portofoons en een draadloze headset gestolen. Een 53-jarige man uit Terherne deed aangifte.

Harlingen: verdachte handel in softdrugs aangehouden
De politie heeft dinsdag omstreeks 17.15 uur een 16-jarige jongeman uit Franeker aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De verdachte was op de Westerzeedijk knock-out gegaan na een blowtje, zo verklaarde hij. Hij had daarbij een hoofdwond opgelopen, die later door een arts werd behandeld. De verdachte bleek meerdere zakjes weed bij zich te hebben. Die waren bedoeld voor de verkoop. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Stiens: eenzijdig ongeval met letsel
Dinsdag omstreeks 17.50 uur is een 64-jarige vrouw uit Stiens gewond geraakt bij een val met haar fiets op de Felixwei. De vrouw wilde stoppen en afstappen maar bleef met haar jas achter het zadel hangen. Hierdoor kwam ze ten val en liep een gecompliceerde armfractuur op. Ze is overgebracht naar het MCL-zuid.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 18.20 uur vond op de Drachtsterweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 75-jarige vrouw uit Heerenveen reed over de Drachtsterweg vanuit Leeuwarden in de richting van de Waldwei. Ze wilde linksaf de oprit van de Waldwei richting Heerenveen nemen. Hier verleende ze geen voorrang aan een uit tegemoetkomende richting komen auto, bestuurd door een 32-jarige man uit Leeuwarden. De auto van de vrouw sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Beide inzittenden, de bestuurster en een 79-jarige passagiere uit Heerenveen, raakten bekneld in het voertuig. Ze zijn door de brandweer uit deze situatie bevrijd en beide overgebracht naar het MCL-zuid met rugklachten en beenletsel. Door bureau
Ongevallenanalyse is een onderzoek in gesteld.

Sneek: inbraak woning
Dinsdag is tussen 08.00 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Gajus Nautastraat. Men kwam binnen na het openbreken van een bovenlicht. Vanuit de woning werd een televisie en een DVD-speler weggenomen. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Berlikum: inbraak winkel
Dinsdag tussen 22.00 en 22.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Hofsleane. Men kwam binnen na het ingooien van een ruit. Vanuit de winkel is een onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Namen het bedrijf deed een 33-jarige man uit Berlikum aangifte.

Drachten: gewonde na ruzie
Woensdag omstreeks 01.15 uur is een 35-jarige man uit Bergen NH gewond geraakt na een ruzie in een horecabedrijf aan de Noordkade. De man was in gezelschap van een 23-jarige vrouw uit Drachten en was al geruime tijd in het horecabedrijf in gesprek met een man. Om nog onbekende reden ontstond er ruzie tussen beide mannen en kreeg de man uit Bergen een klap met een bierglas in het gezicht. Hij liep daardoor verwondingen aan zijn gezicht op. Hij is door de politie voor medische behandeling naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De vrouw raakte onwel en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van de andere man is nog onbekend.

Leeuwarden: man op gestolen scooter aangehouden
De politie heeft dinsdag omstreeks 12.35 uur een 18-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een scooter. De man reed met een passagier op de scooter over de Curacaostraat. Toen ze de politie zagen, stapte de passagier af en ging de bestuurder er vandoor. Na een korte zoekslag werd hij achter een woning aangetroffen. Hij verklaarde er vandoor te zijn gegaan omdat hij zonder helm en bromfietscertificaat reed. Bij onderzoek bleek dat het framenummer was weggeslepen. De verdachte werd aangehouden.

Leeuwarden: diefstal van auto
Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag is vanaf een parkeerplaats in de Vegelinsbuurt ter hoogte van Achter de Hoven een personenauto gestolen. Het gaat om een witte Opel Corsa 1.5D, kenteken HX-BF-81. De eigenaar, een 38-jarige man uit Leeuwarden, deed aangifte.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed (achtereenvolgens tijd en plaats van controle, de verdachte, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden):
woensdag 00.25 uur, Ureterpvallaat in Drachten, 42-jarige bestuurder van een persoennauto uit Ureterp, 335 ug/l, 3 uren;
woensdag 00.45 uur, Rembrandtstraat in Leeuwarden, 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Leeuwarden, 285 ug/l, 1 uur; woensdag 03.30 uur, Tramweg in De Knipe, 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Gorredijk, 335 ug/l, 3 uren.
Naast de rijverboden en invorderingen wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed opgemaakt.