Gemeente Heythuysen

Nieuws

Werkzaamheden Baexem, Grathem en Kelpen - Oler

Werkzaamheden aanleg fietspad tussen Grathem en Kelpen-Oler

De werkzaamheden ten behoeve van het fietspad tussen Grathem en Kelpen-Oler zijn in volle gang. Naast de civieltechnische werkzaamheden worden ook op een aantal plaatsen kabels en leidingen aangepast. De civieltechnische werkzaamheden worden uitgevoerd door Bloem Civieltechniek BV uit Panheel. Directie en toezicht op het werk wordt verzorgd door Kragten b.v. uit Herten.

Voor eventuele vragen ten aanzien van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met dhr. R. Katzenbauer van Kragten b.v., tel. 06-22451873 of met dhr. L. Roost van de gemeente Heythuysen, tel. 0475-499373.

Het fietspad wordt gerealiseerd met financiële steun van de Europese Unie. Daarnaast is vanuit de Rijksregeling SGB eveneens een bijdrage toegekend aan dit project.

Werkzaamheden N 280/ aanleg rotonde bij kruising Dorpstraat-Rijksweg in Baexem.

De werkzaamheden op de kruising Dorpstraat/ Rijksweg/ Kasteelweg, welke op maandag 27 september zijn gestart, zijn inmiddels in volle gang. Gedurende de werkzaamheden zal een deel van de Rijksweg in Baexem volledig afgesloten zijn voor het gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluitingen met de Kasteelweg en de Dorpstraat zijn afgesloten. Het doorgaande verkeer van Weert richting Roermond en vice versa wordt via de Napoleonsweg (N 273) en de A 2 omgeleid. Baexem blijft bereikbaar via Kelpen en Heythuysen. Ook de winkels in de Dorpstraat zijn bereikbaar. Vanuit Roermond zijn het AZC en het Shell Tankstation Baexem over de N280 bereikbaar. Het Crematorium, kasteel restaurant Baexem en de overige bedrijven langs de Kasteelweg zijn vanuit Grathem bereikbaar. Autobedrijf Hurxkens en de overige bedrijven langs de Rijksweg zijn tot aan de afzetting over de N280 komende vanuit de richting Weert bereikbaar.

De lijndiensten van Hermes blijven gehandhaafd. De werkzaamheden zullen ongeveer 12 weken duren.

Voor nadere informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de Afdeling Provinciale Wegen van de provincie Limburg, telefoonnummer 043-3897587.