Politie Groningen

Persberichten woensdag 13 oktober 2004

Provincie Groningen 13-10-2004 -

Bellingwolde: auto in sloot; bestuurder gewond
Een 37-jarige automobilist uit Vriescheloo is dinsdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Oudeschanskerweg in Bellingwolde. De man verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn auto en belandde met de wagen in de sloot. De auto kwam op de kop terecht en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Hij kwam onder de auto in de sloot terecht. Met behulp van de brandweer kon de auto worden opgelicht waarna de bestuurder kon worden bevrijd. Hij is met rugletsel en onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In het ziekenhuis is van hem dan ook een bloedproef genomen. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook was zijn auto niet verzekerd. De wagen is door een berger uit de sloot getakeld. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kiel Windeweer: vijf gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Zuidlaarderweg in Kiel Windeweer zijn dinsdagmiddag vijf mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 30-jarige automobilist uit Zuidlaarderveen met zijn auto vanaf de Zuidlaarderweg linksaf de Dorpsstraat in wilde rijden. Hij zag daarbij, vermoedelijk tengevolge van de laagstaande zon, een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Mussel, over het hoofd. Bij de daaropvolgende botsing raakte de vrouw uit Mussel gewond. Ze werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. In haar auto reden haar drie kinderen alsmede haar moeder (52) mee. Twee van de kinderen, een baby (leeftijd onbekend) en een jongentje van 4 werden met onder andere schaafwonden en aangezichtletsel naar een ziekenhuis gebracht. Het derde kind (6) kwam met de schrik vrij. De moeder liep borst en arm letsel op en is eveneens opgenomen in een ziekenhuis. De automobilist uit Zuidlaarderveen is met schouder letsel ook overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: man mishandeld
Voor een café aan Kuilsburg in Delfzijl is dinsdagnacht een 51-jarige man uit Delfzijl mishandeld. De man bezocht het café en bij sluiting daarvan ging hij met een aantal andere bezoekers naar buiten. Eenmaal buiten kreeg het slachtoffer een woordenwisseling met een andere man. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer rake klappen kreeg. De is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte, een 49-jarige man uit Delfzijl, kon kort na de mishandeling bij zijn woning in Delfzijl worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Grijpskerk: dronken automobilist aangehouden
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht aan de Groningerstraatweg in Grijpskerk een 51-jarige automobilist uit Zuidhorn aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte met zijn auto wegrijden. Hij botste daarbij tegen een paal aan en de agenten sommeerden de man te stoppen. Dat deed hij niet en reed weg, Kort daarop kon hij worden aangehouden. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.05 promille gemeten. De verdachte blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 11 uur.

Lutjegast: clandestiene zender
In samenwerking met het agentschap telecom van het Ministerie van Economische zaken heeft de politie dinsdagmiddag de illegale zender De Zwarte Bizon het zwijgen opgelegd. De zender werd aangetroffen bij een 24-jarige man in zijn woning aan de Rikkerdaweg in Lutjegast. De zendapparatuur van de verdachte is in beslag genomen. Hij krijgt proces-verbaal.

Snelheidscontroles: dinsdag
Winschoten: Blijhamsterweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 285 voertuigen, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 83 km. Heiligerlee: Provinciale Weg N964 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 451 voertuigen, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 124 km.
Westerlee: Hoofdweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 157 voertuigen, aantal overtredingen: 21, hoogs gemeten snelheid: 79 km.

Berichten Groningen Stad volgen