Ingezonden persbericht


Persbericht

ALSTOM omarmt de kracht van Temtec's Executive Viewer om financiële informatie te benaderen

's-Hertogenbosch - 13 oktober 2004 -- ALSTOM, wereldleider op het gebied van elektriciteitsopwekking en rail transportinfrastructuur, heeft gekozen voor het implementeren van Temtec's Executive Viewer. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence. Met Executive Viewer kan het financieel- en senior management van ALSTOM eenvoudig de informatie analyseren die is opgenomen in de multidimensionale database van de organisatie.

ALSTOM had dringend een eenvoudig platform nodig waarmee het management financiële informatie kan delen. Besloten is om Temtec's uitgebreide rapportageoplossing toe te voegen aan haar OLAP-systeem dat is gebaseerd op Hyperion Essbase.

Projectmanager Yassine Idrissi van ALSTOM's Finance Reporting Centre: "Vanwege de snelle responstijden en flexibiliteit hebben we gekozen voor Temtec's Executive Viewer. Daarnaast is er erg weinig training voor nodig. De toepassing is makkelijk in te zetten en te beheren. Het komt volledig tegemoet aan de wensen van de gebruikers: snelle, onbelemmerde gegevensanalyse en de mogelijkheid om juist en vooral die informatie in te zien die zij nodig hebben."

Executive Viewer zal het tot nu toe door de organisatie gebruikte, op Excel-gebaseerde, extractiesysteem vervangen. Geïntegreerd in een multidimensionale database en een beveiligde Web-server wordt de gegevensverwerking gestandaardiseerd en een duidelijk en precies beeld van ALSTOM's financiële omgeving getoond.

"Op langere termijn zal Executive Viewer", volgens Stéphane Le Corre, Financial Director ALSTOM, "de rapportagemogelijkheden van ALSTOM rationaliseren door schaalbare en snelle standaard rapporten te bieden die door de gehele organisatie zullen circuleren." Ook overweegt ALSTOM om Executive Viewer binnen enkele maanden in haar Web-portal te integreren en daardoor het maximum te halen uit de selfservice mogelijkheden die de oplossing biedt.

"Onze samenwerking met ALSTOM maakt duidelijk", stelt Philippe Buttaud, Director of Sales Temtec Frankrijk, "dat Executive Viewer volledig toegesneden is op de behoefte van multinationale organisaties aan snelle en zekere toegang tot financiële gegevens."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over ALSTOM
ALSTOM behoort tot de wereldleiders op het gebied van elektriciteitsopwekking en railtransport infrastructuur. ALSTOM ontwikkelt, produceert en onderhoudt high technology producten en systemen voor een wereldwijde markt op het gebied van elektriciteit en transport infrastructuren. ALSTOM bouwt elektriciteitscentrales en heeft meer dan 20% van 's werelds capaciteit van krachtcentrales geïnstalleerd. Op alle vijf de continenten rijden door ALSTOM gebouwde treinen. ALSTOM heeft de snelste trein ter wereld ontwikkeld en gebouwd, de geautomatiseerde ondergrondse met de hoogste capaciteit en ook zeer grote schepen zoals de Queen Mary 2, 's werelds grootste cruiseschip dat in 2003 is opgeleverd. De omzet kwam in dat jaar op 16,7 miljard euro. Bij ALSTOM werken 76.800 mensen in 70 landen.

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van meer dan 25.000 gebruikers verdeeld over ruim 250 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0804):
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com