Ingezonden persbericht

Sport jeugd garantie plan doet stap terug

13102004, 20041013 -- Na bijna een jaar goed bezig zijn geweest, vindt het Sport Jeugd Garantie Plan het tijd voor een evaluatie. Na in beperkte kringen, enthousiast te zijn ontvangen, ging het niet goed met de landelijke publiciteit van de srg Robin Hood rekening. Pas toen we schreven dat de inzet voor de absolute minima in de ruimste zin des woords, niet te realiseren was en het bestuur besloot door de gaan met het Sport Jeugd Garantie Plan, werd er volop geschreven : De stichting Robin Hood rekening houdt er mee op.


Met name de Stentor kranten, berichten hier bijna als was het een overwinning, zonder van te voren ook maar een woord over ons te hebben geschreven. Maar geen woord over het Sport Jeugd Garantie Plan.

SBS6 wilde wel aandacht aan het Sport Jeugd Garantie plan schenken, maar daar moest wel sensatie bij zijn. Ouders en/of kinderen die, het liefst huilend voor de camera, zitten te vertellen hoe zielig ze wel niet zijn, omdat ze armoede hadden.

Nu is er sensatie: Het bestuur zelf zit in de financiële problemen omdat er geen donateurs zijn. Alle kosten die de stichting heeft moeten maken vielen bij het bestuur. Nu zijn beide auto's kapot en reserve, die zit in de stichting, is er niet.

Dus de financiële rem zit er nu op . Het kan ook niet anders. We zullen alle geld kostende activiteiten per onmiddellijk staken en passief moeten toezien hoe de Nederlandse, (kans) arme jeugd verder in de vergetelheid raakt.




Ingezonden persbericht