PERSBERICHT

Den Haag, 13 oktober 2004

Het Gebaar honoreert 124 projecten voor Indische gemeenschap

Stichting Het Gebaar heeft aan 124 projecten ten behoeve van de Indische gemeenschap een uitkering toegezegd in het kader van de regeling Collectieve Doelen. Met ruim 15 miljoen euro, beschikbaar gesteld door de Nederlandse regering, maakt de stichting het mogelijk uiteenlopende projecten op het gebied van cultuur, sociale netwerken, onderwijs/educatie/media en welzijn te realiseren.

De regeling Collectieve Doelen is begin dit jaar vier maanden opengesteld. Na sluiting bleek dat de Indische gemeenschap voor een bedrag van zo'n 75 miljoen euro aan aanvragen had ingediend. Het bestuur van Stichting Het Gebaar was verheugd dat de doelstellingen van de regeling zo goed bleken aan te sluiten bij de initiatieven en wensen van de Indische gemeenschap. Het bestuur realiseerde zich tevens dat het succes van de regeling als keerzijde had, dat de ongeveer vierhonderd ontvangen aanvragen het beschikbare uitkeringsbedrag ruim overschreden.

Een verlenging van de beslistermijn met nog eens zestien weken was nodig om tot een juiste en zorgvuldige verdeling van de beschikbare middelen te komen. Op basis van het uitkeringsreglement heeft de stichting keuzes moeten maken tussen goede en betere aanvragen. De projecten die uiteindelijk zijn gehonoreerd, zullen zorgen voor een extra impuls aan de zo vitale Indische gemeenschap.

Op www.gebaar.nl zijn overzichten opgenomen met de 124 gehonoreerde projecten, de naam van de aanvrager en de toegekende uitkeringen.


____________________________________

Noot voor de redactie (